Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi
BEZBEDNOST

Sigurno je sigurnije

Dobro je znati da imate podršku, posebno kada je reč o bezbednosti tokom vožnje. SEAT Alhambra je opremljena brojnim aktivnim i pasivnim sistemima bezbednosti. SEAT Alhambra je član porodice na kojeg se možete oslovniti.

DETEKCIJA SLEPOG UGLA

Uživajte u vožnji opušteni

Sa sistemom detekcije slepog ugla, promena kolovozne trake je veoma laka i sigurna. Vizelni signal u uglu spoljašnjeg retrovizora upozorava na vazila koja se približavaju iz slepog ugla. Ova bezbenosna funkcija omogućava opušteniju vožnju.

ASISTENCIJA ZA KOLOVOZNE TRAKE

Nikad van kolovozne trake

Sa asistencijom za kolovozne trake sistem prepoznaje kolovozna obeležja i upozorava ukoliko primeti slučajno gubljenje pravca tj. promenu kolovozne trake. Sistem će Vas vizuelno obavestiti o tome i pokušati blagim pokretom upravljača da Vas vrati u kolovoznu traku. 

SISTEM PREPOZNAVANJA UMORA VOZAČA

Vreme je za pauzu

Sistem prepoznavanja umora vozača, analizira pokrete upravljača. U slučaju da detektuje zamor vozača sistem će oglasiti zvučni signal i odgovarajući grafički simbol na komandnoj tabli i podsetiti Vas da napravite pauzu.

7 VAZDUŠNIH JASTUKA

Sedam puta sigurnije

Unapređena bezbednost: Za bezbednost u modelu SEAT Alhambra brine se sedam vazdušnih jastuka. Dva prednja i bočni vazdušni jastuci za vozača i suvozača, vazdušni jastuci za kolena vozača i dva vazdušna jastuka u predelu glave napred i pozadi. 

DODATNO

Više bezbednosti

Prepoznavanje saobraćajnih znakova

Sa kamerom za ovu praktičnu funkciju, saobraćajni znaci biće prikazani i na info ekranu modela SEAT Alhambra.

ISOFIX

SEAT Alhambra opremljena ISOFIX sistemom za dečja sedišta, koji omogućava lako i bezbedno fiksiranje dečjih sedišta. Vaši najmlađi su sigurni i udobno smešteni.

Sistem za kočenje u slučaju višestrukog naletanja

Ako dođe do nesrećnog slučaja, aktivira se automatski sistem za kočenje prilikom višestrukog naletanja, koji će obezbediti da se SEAT Alhambra zaustavi trenutno i time izbegnu posledice lančanog sudara.

DINAMIČNA SVETLA ZA KRIVINE Sledeća krivina je bezbedna

Dinamično svetlo za krivine je deo bi-xenon paketa prednjih farova koje prati pokrete upravljača i prilagođava snopove uslovima puta. Ova praktična funkcija omogućava Vam da ranije uočite prepreke na putu i brže reagujete u kritičnim situacijama.