Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. Cookies) za bolje korisničko iskustvo. Koristeći našu web stranicu, slažete se sa korišćenjem kolačića.
Prihvatite i nastavite
Bezbednost

Bezbjedno je bezbjednije

Dobro je znati da imate podršku, posebno kada je reč o bezbjednosti tokom vožnje. SEAT Alhambra je opremljena brojnim aktivnim i pasivnim sistemima bezbjednosti. SEAT Alhambra je član porodice na kojeg se možete osloniti.

Detekcija slijepog ugla*

Uživajte u vožnji opušteni

Sa sistemom detekcije slijepog ugla, promjena kolovozne trake je veoma laka i sigurna. Vizelni signal u uglu spoljašnjeg retrovizora upozorava na vazila koja se približavaju iz slijepog ugla. Ova bezbjednosna funkcija omogućava opušteniju vožnju.

Asistencija za kolovozne trake*

Nikad van kolovozne trake

Sa asistencijom za kolovozne trake sistem prepoznaje kolovozna obilježja i upozorava ukoliko primjeti slučajno gubljenje pravca tj. promjenu kolovozne trake. Sistem će Vas vizuelno obavjestiti o tome i pokušati blagim pokretom upravljača da Vas vrati u kolovoznu traku.

7 vazdušnih jastuka

Sedam puta sigurnije

Unapređena bezbjednost: Za bezbjednost u modelu SEAT Alhambra brine se sedam vazdušnih jastuka. Dva prednja i bočni vazdušni jastuci za vozača i suvozača, vazdušni jastuci za koljena vozača i dva vazdušna jastuka u predjelu glave naprijed i pozadi.

Sistem prepoznavanja zamora vozača*

Vrijeme je za pauzu

Sistem prepoznavanja umora vozača, analizira pokrete upravljača. U slučaju da detektuje zamor vozača sistem će oglasiti zvučni signal i odgovarajući grafički simbol na komandnoj tabli i podsjetiti Vas da napravite pauzu.

Dodatno*

Više bezbjednosti

PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

Sa kamerom za ovu praktičnu funkciju, saobraćajni znaci biće prikazani i na info ekranu modela SEAT Alhambra.

ISOFIX

SEAT Alhambra opremljena ISOFIX sistemom za dječja sjedišta, koji omogućava lako i bezbjedno fiksiranje dječjih sjedišta. Vaši najmlađi su sigurni i udobno smješteni.

SISTEM ZA KOČENJE U SLUČAJU VIŠESTRUKOG NALIJETANJA

Ako dođe do nesrećnog slučaja, aktivira se automatski sistem za kočenje prilikom višestrukog nalijetanja, koji će obezbijediti da se SEAT Alhambra zaustavi trenutno i time izbjegnu posledice lančanog sudara.

Želite više informacija o modelu SEAT Alhambra?

*Assistenzsysteme sind elektronische Zusatzeinrichtungen in Kraftfahrzeugen zur Unterstützung des Fahrers in bestimmten Fahrsituationen. Diesen Systemen sind jedoch physikalische und systembedingte Grenzen gesetzt und entbinden den Fahrer nicht von der Verantwortung für die Führung seines Fahrzeuges. Bitte erkundigen Sie sich (vor Ihrer ersten Fahrt) in Ihrer Betriebsanleitung inwieweit Sie das Assistenz-System unterstützt.