Bezbjednost

Opušteno kroz grad

SEAT Ateca posjeduje zavidne bezbjednosne karakteristike dizajnirane i projektovane tako da se osjećate potpuno sigurno i bezbrižno.

Pogledajte "Welcome" svjetlo

LED Welcome svjetlo

Uvijek i svuda dobrodošli

SEAT Ateca je olakšala traženje vozila po mraku, Full-LED "Dobrodošli" svjetla projektuju svjetlosni krug u formi silutete SUV-a na podlogu.

Pogledajte "Welcome" svjetlo

Asistent za gradske zastoje

Bez zastoja

Zastoji i usporen saobraćaj znaju da budu zamorni. Sa tim je sada gotovo. "Traffic Jam" Asistent meri razdaljinu između vozila i automatski prilagođava brzinu zadržavajući kolovoznu traku. Dodatak ovome je i asistent za naglo kočenje koji će pomoći u slučaju da se vozilo previše približilo vozilu ispred a nijeste na vrijeme reagovali.

ACC (Automatsko odstojanje)

Sinhronizovana sa gradom

Duga putovanja sa nogom stalno na gasu znaju da budu zamorna? Mi mislimo da zaslužujete veću udobnost. Uređaj za regulisanje brzine održavaće zadatu brzinu i razdaljinu a na prvi dodir komandi vratiće Vam u potpunosti kontrolu.

LED-Tehnologija

Gradska svjetla

Osvetlite svoju svakodnevicu i svoje raspoloženje sa SEAT Ateca svjetlosnom tehnologijom poslednje generacije.

Prekidač svjetla
Dodatne funkcije*

Paket sistema asistencije

Asistencija za kolovozne trake

Sa asistencijom za kolovozne trake sistem prepoznaje kolovozna obilježja i upozorava ukoliko primjeti slučajno gubljenje pravca tj. promjenu kolovozne trake. Sistem će Vas vizuelno obavjestiti o tome i pokušati blagim pokretom upravljača da Vas vrati u kolovoznu traku.

Asistencija za duga svetla

Asistencija dugim svjetlima reaguje u različitim okolnostima. Brine umjesto Vas o promenama svjetlosnog snopa pritom vodeći računa da ne zaslijepi vozača iz suprotnog pravca.

Prepoznavanje saobraćajnih znakova

Sa kamerom za ovu praktičnu funkciju, saobraćajni znaci biće prikazani i na info ekranu. Sistem prepoznaje znake ograničenja brzine, radova na putu i slično.

Detekcija slijepog ugla

Sve na prvi pogled

Za bezbjednu vožnju auto putem brine poseban LED indikator u retrovizoru koji će signalizirati prillikom promjene kolovozne trake ili prilikom približavanja drugog vozila. Dodatna funkcija ovog asistenta je da automatski potpuno zaustavi vozilo prilikom izlaska iz parking mesta ako se iza nalazi drugi objekat ili prepreka.

Frontassist nadzor prostora ispred vozila

Uvijek unaprijed

Dodatna pomoć je uvijek doborodošla. Front Assist nadzor prostora ispred vozila upozorava ako se udaljenost ismeđu vozila smanji i ako nema reakcije vozača, sistem će automatski usporiti vozilo. Zaštita za pješake će automatski zaustaviti vozilo ako detektuje pješake koji prelaze kolovoz.

Želite više informacija o modelu SEAT Ateca?

*Assistenzsysteme sind elektronische Zusatzeinrichtungen in Kraftfahrzeugen zur Unterstützung des Fahrers in bestimmten Fahrsituationen. Diesen Systemen sind jedoch physikalische und systembedingte Grenzen gesetzt und entbinden den Fahrer nicht von der Verantwortung für die Führung seines Fahrzeuges. Bitte erkundigen Sie sich (vor Ihrer ersten Fahrt) in Ihrer Betriebsanleitung inwieweit Sie das Assistenz-System unterstützt.