Bezbjednost

Siguran kao izlazak sunca.

Čeka vas novi svijet bezbjednosti. Ambiciozan. Asistiran. Automatski. Otkrijte novi SEAT Leon.

Sistemi asistencije

Pogled u svim pravcima.

Kombinacija sistema asistencije pobrinuće se za vašu bezbjednost. Od onoga trenutka kada krenete sa parkirališta, u zavojima tokom vožnje i u slučaju nužde - obezbjeđujemo vam sveobuhvatnu zaštitu.

Prediktivna regulacija rastojanja ACC

Uvijek za korak ispred.

Uz pomoć sistema ACC prednji radar stalno registruje potencijalne opasnosti na dionici ispred vas. Bilo da se radi o nekom automobilu koji vam dolazi bočno u kolovoznu traku ili pak o opasnom zavoju - vaš novi Leon je uvijek spreman na kočenje. Za regulaciju brzine sistem koristi kamere i navigacioni sistem za analizu zavoja i ograničenja brzine.

Blind-Spot-Sensor

Krenite. Imate zeleno svjetlo.

Blind Spot senzor prepoznaje vozila koja se približavaju izvan vašeg vidnog polja na udaljenosti do 70 metara. Sistem će vas i tokom izlaska iz vozila upozoriti na potencijalne opasnosti od sudara.

Travel Assist

Više putovanja. Manje vožnje.

Travel Assist omogućava poluautomatizovanu vožnju kroz cio raspon brzina. On vam pomaže u pravovremenom prepoznavanju radova na putu itd.

Bezbjednost prije svega.

Na sunčanoj strani. Bezbjedni.

Exit Assist

Izlazak iz parking mjesta unazad? Vaš automobil će vas vizelno i zvučno upozoriti na vozila koja se približavaju ili će se zaustaviti, ako je to potrebno.

Pre-Crash Assistent

Uz pomoć senzora i radara pozadi ova podrška u kritičnim situacijama priprema vozilo i putnike u vozilu na eventualni sudar, npr. zatezanjem sigurnosnih pojaseva i zatvaranjem prozora.

Podrška za približavanje

Dovoljno prostora? Narrow Assist nadzire obje strane automobila tokom prolaska kroz usku ulicu upozorava vas kada postane preusko.

Podrška za hitne slučajeve 3.0

Vaš spasilac u slučaju nužde

Ako vozač prestane da reaguje, sistem će samostalno preuzeti kontrolu nad vozilom: uključiće uređaj za svjetlosno upozorenje, zadržaće vozilo u kolovoznoj traci ili će ga zaustaviti.

Vazdušni jastuci

Uvijek spokojni. I sa vazdušnim jastucima.

Bezbjednost u koju možete da se pouzdate: sistem vazdušnih jastuka u novom SEAT Leonu zaštitiće vas iz bilo kog ugla.

Želite više informaocija o novom modelu SEAT Leon?