Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Fanovi marke SEAT su odabrali

ime novog SUV modela biće Tarraco

02.19.2018
  • U izboru pobedničkog imena učestvovalo je više od 146.000 ljudi
  • Ime Tarraco omiljeni je izbor sa više od 35 % glasova
  • Marka SEAT prvi put je svom modelu dala ime na bazi glasanja
  • Novi SUV će na tržištu biti predstavljen krajem ove godine

 

SEAT Tarraco - to će biti naziv trećeg, velikog SUV vozila marke. U završnoj fazi inicijative #SEATseekingName učestvovalo je 146.124 ljudi iz 134 države, i odlučeno je da će ime novog SUV modela marke SEAT biti Tarraco. Ime Tarraco osvojilo je 51.903 (35,52 %) glasa, a slede ime Avila koje su podržala 41.993 (28,74 %) učesnika, zatim ime Aranda koje je zauzelo treće mesto sa 39.321 (26,91 %) glasom i ime Alboran sa 12.907 (8,83 %) glasova. Rezultate glasovanja potvrdila je i fabrka.

Ime Tarraco kao i ostala tri predloga koja su došla do finala u skladu su sa vrednostima marke SEAT i savršeno opisuju posebnost novog modela. Današnji moderni naziv grada je Tarragona, a kao najstarije rimsko naselje na Pirenejskom poluostrvu ovaj je grad bio jedna od većih metropola u Španiji za vreme Rimskog carstva. Ovaj mediteranski grad odiše kulturnom baštinom, mladošću, istorijom i arhitekturom, a to su vrednosti sa kojima se poistovećuje marka SEAT i koje prenosi na svoja vozila.

Tarraco je prvi naziv SEAT modela koji je izabran glasanjem i četrnaesti naziv španskog mesta koji se koristi za modele ove marke. Prošlo je već 36 godina od prvog SEAT modela nazvanog prema španskom gradu. Bio je to model Ronda 1982. godine. Od tada je još 12 modela svoje nazive dobilo prema mestima iz cele Španije, a to su: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea i dva najnovija Ateca i Arona.

 

Vrlo dobar odaziv na inicijativu #SEATseekingName

Inicijativa #SEATseekingName premašila je sva očekivanja. Fabrika SEAT želi javno da se zahvali svima koji su učestovali, a posebno gradovima Avila, Aranda i Alboran na njihovim aktivnostima implementacije i mobilizacije. U prvoj su fazi od fanova marke SEAT primljena ukupno 133.332 predloga iz 106 država, a predloženo je 10.130 različitih naziva španskih mesta u skladu sa smernicama koje definiše marka.

U sledećoj fazi strogog postupka odabira predlozi su ocenjivani na temelju lingvističkih i pravnih kriterija, a stručnjaci su osigurali da nazivi budu u skladu sa vrednostima marke i da prenose bit novog modela. Zatim je na najvećim tržištima marke organizovano nekoliko fokus grupa, sprovedena su dalja ispitivanja tržišta u različitim državama u kojima SEAT prodaje svoja vozila kako bi se popis suzio na samo četiri finalista.

Odabrani nazivi mesta bili su: Alboran, Aranda, Avila i Tarraco. Od tog je trenutka otvoreno glasanje za sve fanove marke SEAT kako bi dali svoj glas omiljenom kandidatu. Pobedu je odnio naziv Tarraco.

Novi Tarraco upotpunjuje SUV ofanzivu marke SEAT

Sa SEAT Tarracom fabrika dodaje novi model svojoj do sada najvećoj ofanzivi proizvoda u svoju ponudu SUV modela koja već obuhvata modele Ateca i Arona upotpunjuje velikim vozilom u koji se može smestiti 7 putnika. Ofanziva proizvoda započela je 2016. godine predstavljanjem modela Ateca na tržištu i nastavila se 2017. godine redizajnom modela Leon, petom generacijom modela Ibiza i novim crossover modelom Arona.