Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Pet Euro NCAP zvezdica za novu SEAT Aronu

Nova SEAT Arona

11.20.2017

/ Nova Arona pridružuje se ostalim perjanicama marke SEAT, modelima Ateca, Leon i Ibiza, koji su na Euro NCAP testovima takođe osvojili pet zvezdica

/ Rezultati sprovedenih testova potvrđuju performanse svakog modela, posebno kada je reč o zaštiti odraslih putnika i pešaka

Nova SEAT Arona postigla je najbolje moguće rezultate na zahtevnim Euro NCAP testovima i pridružila se ostalim perjanicama, modelima Ateca, Leon i Ibiza. Marka SEAT ponovo pokazuje visok nivo i standarde sigurnosti koje nude svi njeni modeli. Nova SEAT Arona novi je član ponude vozila marke SEAT koja je deo najveće proizvodne ofanzive koju je španska marka ikad sprovela, a u kojoj se ističu redizajn modela Leon, nova Ibiza, Ateca i budući veliki SUV.

Osvojiti pet zvezdica na prestižnim i nezavisnim Euro NCAP testovima svaki je put sve teže jer su oni tokom proteklih meseci postali zahtevniji. Euro NCAP podvrgava vozila koja se plasiraju na tržišta brojnim ispitivanjima koja su svaki put sve stroža. Kako bi se pouzdano mogla ispitati zaštita sigurnosti dece, koriste se ispitne lutke za crash testove koje simuliraju telesne dimenzije dece u uzrastu između 6 i 10 godina. Testovi frontalnog udara ili bočnog udara u stub pod uglom od 75 stepeni takođe su obimniji. Baš kao i ispitni kriterijumi, raspon ispitnih lutaka koje se koriste tokom ovih testova dodatno se proširio, a njihova sličnost ljudima prilagođena je kako bi se na najobjektivniji način mogli stvoriti stvarni uslovi tokom sudara.

U svakoj od kategorija od kojih se Euro NCAP testovi sastoje nova SEAT Arona je postigla izvrsne rezultate, a posebno se ističe u pogledu zaštite putnika i pešaka. Sistemi asistencije za vozača u modelu Arona takođe su izvanredni. U pogledu toga posebno se ističe efiksnost sistema autonomnog kočenja u nuždi (AEB) i sistema Front Assist. Zahvaljujući primeni integrisane radarske tehnologije u kombinaciji sa najnovijim verzijama sistema ABS i ESC, ovo vozilo ne deluje samo kada prepozna druga vozila već i kada registruje pešake. Obzirom na sve navedeno, ovi sistemi vozilu omogućavaju najsigurnije i najbrže kočenje.

Euro NCAP crash testovi postali su još zahtjevniji od 2016. godine, i to ne samo u pogledu aktivne već i u pogledu pasivne i preventivne bezbednosti. Nova SEAT Arona sada je dostupna sa zatezačima sigurnosnih pojaseva i sistemom za ograničenje sile zatezanja na prednjim i zadnjim sedištima. Time se ostvaruju brojne prednosti u pogledu najzahtjevnijih izazova u području zaštite dece jer zatezači smanjuju labavost sigurnosnog pojasa oko prsnog koša i karlice putnika u trenutku udara, čime se garantuje najbolje zatezanje kako za odrasle putnike tako i za decu. Pričvrsne tačke ISOFIX i Top Tether na zadnjim sedištima modela SEAT Arona isporučuju se u sklopu serijske opreme, isto kao i limitator brzine, treći naslon za glavu na zadnjim sedištima, sistem upozorenja na nevezani pojas za sva sedišta i šest vazdušnih jastuka.

Proizvedena u Barseloni na novoj platformi MQB A0, nova SEAT Arona premašuje trenutne standarde za Euro NCAP testove i nudi podršku za vožnju uzbrdo, automatska svetla, multikolizijsku kočnicu, kontrolu pritiska u gumama, svetla za dnevnu vožnju kao deo serijske opreme, adaptivni tempomat, upozorenje na poprečni saobraćaj  od pozadi, sistem za nadzor mrtvog ugla i sistem Park Assist kako za paralelno tako i za bočno parkiranje.

SEAT je jedina fabrika koja dizajnira, razvija, proizvodi i plasira automobile na tržište u Španiji. Ovaj član međunarodnog Volkswagen koncerna ima svoje sedište u Martorellu (Barseloni), izvozi 81 % svojih vozila i prisutan je u više od 80 zemalja preko mreže od 1700 autokuća. SEAT je u 2016. godini beležio operativnu dobit od 143 milijuna evra, najveću u istoriji marke, i širom sveta ostvario prodaju od gotovo 410 000 vozila.

SEAT grupa zapošljava više od 14 500 stručnjaka u svoje tri proizvodne lokacije - Barselona, El Prat de Llobregat i Martorell, gde se proizvode vrlo uspešni modeli Ibiza, Leon i Arona. Fabrika proizvodi modele Ateca i Toledo u Češkoj Republici, Alhambra u Portugalu i Mii u Slovačkoj.

 

Međunarodni proizvođač ima i Tehnički centar, koji radi kao centar znanja i okuplja 1000 inženjera koji su pogonska sila koja se krije iza inovacija za vodeće industrijske investitore iz područja istraživanja i razvoja u Španiji. SEAT već implementira najnoviju tehnologiju povezivosti u svoje modele vozila i trenutno je angažovan u postupku globalne digitalizacije fabrike kako bi se promovisala mobilnost budućnosti.