Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Frankfurt sajam automobila

SEAT web konferencija: sa Web-a na pozornicu

09.04.2017

Luca de Meo, Predsednik SEAT-a je otkrio medijima najnovije informacije za predstojeći IAA sajam automobila preko Web Media Konferencije.

 

Za tako specijalnu manifestaciju, Arona i Leon CUPRA R će zauzeti centralno mesto na prvom Press danu i biće prikazani na drugačiji način. U Utorak 12-og septembra u 12:15, bi'e održana SEAT press konferencija na kojoj će domaćin biti Luca de Meo, predsednik SEAT-a i na kojoj će se dotaći aktuelnih tema o modelima SEAT Arona i Leon CUPRA R, Alexa i najaviti finale za izbor imena novog velikog SUV-a. Popodne članovi komiteta direktora će održati još dve konferencije u 15:00 sati Wayne Griffiths, Executive Vice-President za prodaju i marketing i Dr. Matthias Rabe, Executive Vice-President za razvoj i istraživanje predstaviće novi Leon CUPRA R i buduće CUPRA projekte, a u 16:30 hours, Ned Curic, Vice-President za Alexa by Amazon i Dr. Matthias Rabe govoriće o integracijo Alexa, novom novativnom pristupu govornim komandama i digitalnom asistentu.

SEAT je trenutno u veoma dobrim vremenima za kompaniju. U poslednje četiri godine, SEAT je ostvario povećanje od 30%; prošle godine prodato je 410.000 vozila i stvoren je operativni profit od 143 miliona EUR-a, najbolji rezultati za SEAT do sada. Do sada, u privh osam meseci 2017 godine SEAT je prodao više od 310.000 vozila što predstavlja povećanje od 13% u odnosu  na prošlu godinu. Ovo su najbolji rezultati od 2001 godine.

 

Povećanje prodaje u 2017 godini odrazilo se na polugodišnji finansijski presek. Operativni profit je stigao do 40.9% u prvoj polovini godine u poređenju sa istim periodom prošle godine i stigao do rekordne cifre od 130 miliona EUR-a. U isto vreme obrt se popeo na 12.7% i trenutno je na 5.054 miliona EUR-a u prvih šest meseci ove godine.

 

CUPRA R SEAT-ovo najsnažnije ekskluzivno vozilo Limited Edition Only

Novi SEAT Leon Cupra R bez sumnje će privući poglede svih posetilaca izložbenog prostora španske marke na IAA-u 2017. Najsnažniji automobil u istoriji marke SEAT ujedno će biti i najekskluzivniji zbog činjenice da će njegova proizvodnja biti ograničena na samo 799 vozila. Novi SEAT Leon Cupra R biće dostupan sa manuelnim (310 KS) i DSG menjačem (300 KS), sa šest stepena prenosa i pogonom na prednje točkove. Pojedini detalji na karoseriji posebno se ističu, npr. ekskluzivni detalji od karbona na prednjem i zadnjem spojleru kao i bočnim pragovima i zadnjem difuzoru, spoljni retrovizori u boji bakra kao i naplaci, dok kućišta točkova i prednji deo vozila poprimaju novi, izraženiji dizajn oko otvora za vazduh. SEAT Leon CUPRA R biće dostupan krajem 2017. godine, a 799 srećnih vlasnika moći će da uživa u unutrašnjosti koja se takođe odlikuje elementima od karbona i boje bakra kao i upravljaču i ručici menjača sa presvlakom od materijala Alcantara®. Na raspolaganju će biti tri opcije boja: Midnight crna, Pyrenees siva (sve bez doplate) i ekskluzivna Matte siva.

Novi Leon CUPRA R takođe će dobiti nekoliko novih dodataka. Na prednjoj osovini modifikovani su nagib i adaptivno vešanje DCC (adaptivna regulacija oslanjanja), kao i kočnice Brembo. U vozilo je ugrađen i novi izduvni sistem, zbog čega se vozilo odlikuje izraženijim sportskim karakterom, ali pre svega predstavlja neponovljivi model rezervisan za 799 najzahtjevnijih vozača marke.

 

Nova SEAT Arona Svetska premijera

Marka SEAT novim modelom Arona stupa u segment kompaktnih crossovera. I ne samo to - na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu krenuće prodaja modela Arona jer će se narudžbine za novi crossover primati istog dana kada će vozilo proslaviti svoj debi. Prva vozila isporučiće se kupcima krajem decembra, a početna cena za Nemačku i Španiju objaviće se tokom prvog dana konferencije za medije. Dolazak Arone u Srbiju očekuje se krajem godine.

Namenjena onim vozačima koji su u potrazi za posebno uzbudljivom komponentom iskustva vožnje, Arona zauzima mesto u ponudi SUV-ova marke SEAT u segmentu ispod modela Ateca pa će nakon modela Ibiza, biti drugo vozilo proizvedeno na bazi platforme MQB A0. Izrađeno ekskluzivno u fabrici u Martorellu, ono se ističe svojim dizajnom, visinom, širinom, kompaktnim dimenzijama crossovera, svestranim mogućnostima individualizacije i najnaprednijom tehnologijom bezbednosti i umrežavanja.

Arona nastavlja sa najvećom proizvodnom ofanzivom ikada, koja će se nakon modela Ateca, redizajniranog modela Leon i novog modela Ibiza sledeće godine upotpuniti novim velikim SUV-om.

Alexa by Amazon Vaš lični asistent

 Alexa by Amazon, inovativni digitalni asistent koji se upravlja glasovnim komandama donosi najnapredniju tehnologiju umrežavanja i bezbednosti.

Od svih evropskih proizvođača automobila, vozila marke SEAT biće prva u kojima će se kao interaktivna govorna usluga integrisati Alexa. Ona će biti dostupna krajem tekuće godine u modelima Leon i Ateca, isledeće godine u modelima Ibiza i Arona.

Marka SEAT na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu najavljuje integraciju Amazonove govorne usluge Alexa u svoje modele. Cilj ove integracije između kompanija SEAT i Amazon Alexa usluge je ponuda integracije pametnih rešenja i još bolje iskoristiti vreme provedeno u automobilu.

Sa integracijom Alexe u SEAT modele, vozačima će se kroz jednostavan razgovor omogućiti između ostaloga pronalazak odredišta, najbliže autokuće ili restorana. Ali najbolje od svega je, što je ovo tek početak - evolucija pomoćnika Alexa i njegova integracija u vozila marke SEAT tek su početak.

Objava najboljih imena za veliki SUV marke SEAT

SEAT na kraju želi da predstavi potencijal marke sa CNG modelima. Nadovezujući se na uspešno uvođenje CNG modela u serije Leon i Mii, sada je na red došla nova SEAT Ibiza. Nova 1,0 SEAT Ibiza TGI predstaviće se u Frankfurtu kao snažan dokaz poverenja marke SEAT u  prirodni gas (CNG) kao čisto i efikasno gorivo. Prirodni gas predstavlja ekološku alternativu koja će obeležiti prelaz sa tradicionalnih pogonskih sklopova na električne motore. CNG  objedinjuje najbolje iz oba sveta, kako dizela tako i benzina, sa obzirom da su njegove emisije CO2 u poređenju sa dizel motorima niže za 85 %. Istovremeno se u poređenju sa benzinskim motorima za 25 % smanjuju i emisije CO2, baš poput emisija gotovo svih čestica.

 

Prelazak na CNG

Postupak javnog glasanja marke SEAT za izbor imena velikog SUV-a stvorio je velika očekivanja. Inicijativa #SEATseekingName rezultirala je sa ukupno devet odabranih predloga za ime za treći SUV španske marke. On će se u prodaji naći od kraja 2018. godine. Među 10.130 primljenih predloga odabrano je devet naziva koji potiču od španskog geograskog pojma, a oni će 12. septembra imati priliku da postanu jedan od finalista. To su:

Abrera -- Alboran -- Aran -- Aranda -- Avila -- Donosti -- Tarifa -- Tarraco -- Teide

Marka će finaliste predstaviti 12. septembra tokom konferencije za štampu na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu. Od tada do 25. septembra svi koji žele da glasaju za svog omiljenog kandidata moći će to da učine na stranicama seat.com/seekingname i seat.es/buscanombre, a naziv sa najviše glasova biće proglašen pobednikom.

SEAT je jedina kompanija koja dizajnira, razvija, proizvodi i prodaje automobile u Španiji.  Ova multinacionalna kompanija, članica Volkswagen grupe sa sedištem u Martorelu (Barselona),  izvozi više od 80% svojih vozila, a prisutna je u preko 75 država. U 2015. promet joj je premašio 8.3 milijarde EUR, što je najviši iznos u istoriji, a kompanija je širom sveta ostvarila prodaju više od 400.000 pojedinačnih vozila, prvi put nakon 2007. godine.

SEAT Group zapošljava preko 14.000 profesionalaca u svoja tri proizvodna centra - Barselona, El Prat de Ljobregat i Martorel, gde se proizvode veoma uspešni modeli "Ibiza" i "Leon". Pored toga, kompanija svoje modele "Ateca" i "Toledo" proizvodi u Češkoj, model "Alhambra" u Portugaliji, a "Mii" u Slovačkoj.

Ova multinacionalna kompanija poseduje i svoj Tehnički centar, koji služi kao naučna baza i okuplja 1.000 inžinjera, posvećenih razvoju inovacija za najvećeg investitora u oblasti istraživanja i razvoja u Španiji. SEAT već ugrađuje najnoviju tehnologiju bežičnih veza u svoja vozila, a trenutno se radi na procesu globalne digitalizacije kompanije u cilju promovisanja vožnje budućnosti.