Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Ateca, Arona i ...?

Kampanja #SEATseekingName za novi SUV

06.05.2017
  • Marka lansira projekt za učešće i glasanje za izbor imena za novi SUV veći od Atece a koje će se bazirati na španskim geografskim pojmovima
  • Predlozi se mogu slati od danas; glasanje će započeti kada se u septembru objave finalisti, a pobedničko ime će biti objavljeno odmah nakon toga
  • Novi veliki SUV dolazi  u salone u drugoj polovini 2018.

Marka SEAT pokrenula je kampanju #SEATseekingName za svoj novi veliki SUV koji će krenuti u prodaju u 2018. godini. SEAT je danas lansirao projekt za javnost zbog prikupljanja predloga i glasanja za ime novog SUV-a, koji će imati do sedam sedišta te koji će biti pozicioniran u segmentu iznad Atece. Glavni kriterijum za ime novog modela treba da se bazira na španskim geografskim pojmovima.

Marka je od najave lansiranja ovoga novog SUV-a u martu primila brojne predloge za ime novoga modela iz svih delova Španije. Obzirom na interes javnosti koji je podstakla, marka SEAT odlučila je iskoristiti tu priliku i prvi put u svojoj istoriji lansira ovakvu inicijativu.

"SEAT je odlučio pozvati svoje obožavaoce da predloži i kasnije glasaju za ime novog SUV-a, koji će sigurno pisati istoriju. Našim nastojanjima za lansiranjem kampanje #SEATseekingName iznova smo definisali uobičajeni postupak kako bismo uključili javnost i sledbenike marke širom sveta, i to od prvoga do zadnjeg trenutka projekta." predsednik marke SEAT Luca de Meo rekao je na prezentaciji.

Ova inicijativa, koja počinje danas, sastoji se od četiri faze:
1. Predlozi za ime. Bilo ko može predložiti svoje omiljeno ime za novi model marke SEAT, počevši sa današnjim danom pa sve do 22. juna. Uz kriterijum španskih geografskih pojmova SEAT je između ostaloga uključio uslov da ime mora odgovarati vrednostima marke i proizvodnim karakteristikama fabrike i da je jednostavno za izgovaranje na drugim jezicima. Tokom ove faze razmotriće se svi pristigli predlozi, bez obzira na broj učesnika koji šalju svaki od prijedloga.

2. Sužavanje izbora prijava. U pogledu definisanog kompleta kriterijuma u fokus-grupe koje marka organizuje tokom faze predodabira biće uključeni stručnjaci fabrike SEAT kao i stručnjaci za brendiranje, kao i kupci iz različitih zemalja. Takođe će se sprovoditi tržišna ispitivanja kako bi se izbor suzio na barem tri imena za koja će se na kraju glasati. Imena finalista biće objavljena 12 septembra na Salonu automobila u Frankfurtu.

3. Glasanje za finaliste. Javno glasanje održavaće se od 12. do 25. septembra kako bi se među finalistima odabrao omiljeni kandidat. Pobedničko ime biće ono sa najviše glasova.

4. Objava pobedničkog imena. SEAT će objaviti ime svog novog SUV-a do 15. oktobra.

Prijave na međunarodnom nivou odvijaće se putem web-stranice seat.com/seekingname.

Od kada je SEAT 1982. godine lansirao Rondu, španski geografski pojmovi dali su ukupno 13 imena za modele, a ona su: Ronda, Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea kao i dva najnovija, Ateca i Arona. Novi SUV biće 14. ime na tome popisu.

Portfolio marke SEAT nastavlja da raste
Novi model, koji će SEAT lansirati u 2018. godini, zaokružit će trojku SUV-ova ove marke i nadovezati se na uspešni model Ateca kao i na model Arona, koji će svoj debi doživeti u drugoj polovini 2017. godine. Zajedno sa novom Ibizom, koja će u salone doći u junu,  redizajniranim Leonom, SEAT će upotpuniti najveću proizvodnu ofanzivu u svojoj istoriji.

Prodaja marke u prva je četiri meseca tekuće godine porasla za 14,5 % zbog širenja i obnove portfolia, a u prvom tromesečju 2017. godine njeni prihodi povećali su se za 20,2 %, na temelju čega je ostvaren rekordni iznos od 2.487 miliona evra. Nakon što je u 2016. godini postigla najbolje rezultate u svojoj istoriji, marka SEAT prijavila je u prvome tromesečju 2017. godine operativnu dobit u iznosu od 56 miliona evra, što je za 4,1 % više od istog perioda prošle godine.