Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

SEAT ATECA FR

Baš to ste čekali

04.05.2017

 

Zabava za upravljačem. Sva raskoš i prefinjenost koju možete poželeti plus sportski karakter. To je to, nova SEAT Ateca FR je model koji ste čekali.

Najnoviji dodatak liniji Ateca biće predstavljen na predstojećoj internacionalnoj izložbi automobila u Barseloni od 11. do 21. maja 2017.  Španska marka nastavlja proizvodnu ofanzivu, najveću koju je SEAT izveo u svojoj istoriji a u okviru koje je predsstavljen model Ateca kao i osveženi Leon i Ibiza, uskoro i novi kompaktni SUV Arona u drugoj polovini godine.

 

FR trim je dodat liniji Ateca pored Reference, Style i XCellence i odgovara nivou XCellence sa dodatnim naglaskom na dinamiku i sportski duh. Od svog predstavljanja model Ateca je već prodat u 40.000 primeraka širom sveta. Ovaj model je pored uspešnih  Leona, Alhambre i Ibize doprineo da SEAT-ov operativni profit u 2016 godine bude najveći u istoriji kompanije i dostigne 143 miliona evra. Tako je kompanija zaključila prethodnu godinu sa kao četvrtu za redom sa povećanjem prodaje. 

 

 

Spolja Ateca FR razlikuje se od Xcellence prisustvom znaka FR sa prednje i zadnje strane. Krovni nosači i okviri prozora su u crnoj boji i dalje naglašavaju FR trim. Detaljnijim pogledom na prednju stranu oučava se prednja rešetka sjajno crne boje i specifičnog dizajna. Odbojnici su eksluzivno dizajnirani za FR trim. LED svetla za maglu su takođe dobila ekskluzivan FR tretman.

"Ateca FR dodaje novi nivo uzbuđenja u naš prvi SUV.  Agilno i precizno upravljanje sa pojačanom dozom dinamičnosti i zabave za upravljačem ostvareno je kod FR trima npr. DCC i progresivnim upravljačem: komentarisao je Dr. Matthias Rabe podpredsednik R&D u SEAT-u. "Sva tehnologija je podređena sportskom karakteru modela Ateca."

 

Pre svega, FR razlikuju aluminijumski naplaci od 19 inča sa pneumaticima 245/40 R19, bočni aluminijumski spojleri i obloge u boji vozila. Na zadnjem delu prozor je lepo uokviren crnim spojlerom kao i spojlerom na prtljažniku koji je takođe u boji vozila. Zadnji odbojnici su ekskluzivno dizajnirani za FR trim i u istoj su boji kao i vozilo. U unutrašnjsoti na pragovima odmah je prepoznatljiv logo FR na lajsnama. FR značka nalazi se i na multifunkcionalnom upravljaču obloženim kožom sa sjajnim crnim detaljima. Sportska sedišta su standard i presvučena su kombinacijom Alcantara® ili drugim izborom kože. Crveni štep nalazi se na upravljaču, sedištima i ručici menjača i dodatnoo naglašava sportski karakter modela Ateca FR. U isto vreme luksuzni detalji se mogu naći na unutrašnjoj strani vrata u vidu lajsne u FR stilu. Nakon predstavljanja modela Ateca njena najsportskija verzija sada nudi i najnaprednije sisteme asistencije i tehnologiju umrežavanja.

 

Novi motor 2.0 TSI 190 KS će se takođe naći u liniji Ateca modela. FR verzija EU6 benzinskog i dizel agregata  od 150 KS do 190 KS u kombinaciji sa ručnim i automatskim DSG menjačem kao i opcijom sa pogonom na svim točkovima. DCC i progresivni upravljač su takođe dostupni.

 

 

Nova SEAT Ateca FR definitivno neće proći nezapažena na izložbi automobila u Barseloni.