Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

SEAT Leon CUPRA

SEAT Leon CUPRA je zvanično vozilo Ducati tima u MOTOGP-u

01.24.2017

SEAT i Ducati su zaključili jednogodišni dogovor za zajedničko učešće na MotoGP svetskom šampionatu. 300 Ks, SEAT Leon CUPRA, najsnažniji model u istoriji Španske marke, biće zvanično vozilo Ducati tima u MotoGP-u u predstojećoj sezoni, u čijem je sastavu Jorge Lorenzo iz Španije trostruki šampion i Italijan Andrea Dovizioso.

 

Pored istorijskog prvog pojavljivanja modela Leon CUPRA kao timskog zvaničnog vozila, dogovor takođe sadrži odredbu po kojoj će logo marke biti postavljen na prednoj strani motocikla kao i na kombinozonima vozača i članova tima.

 

SEAT i Ducati su deo Volkswagen Grupe i dele iste vrednosti kao što su "dinamika, strast za dizajnom i posvećenost inovacijama i tehnologiji", prema rukovodiocu SEAT Sporta i razvoja Antonino Labate-u. "Ove vrednosti su glavni razlog da SEAT Leon CUPRA ima svoj debi kao zvanično vozilo Ducati tima sledećeg marta u noćnoj trci na Losail stazi u Kataru", dodao je.

 

 

 

 

Još jedna stvar je zajednička za obe marke, a to je rekord staze na takmičarskoj trci. Od 1970 sa ekspertskim vodjstvom u SEAT Sportu, Španska marka je dva puta osvojila World Touring Car šampionat (2008 i 2009), više od 25 reli titula i šampionata, i više puta je uspešno organizovala single-brand takmičenja. Italijanska marka se takmiči u MotoGP-u već 14 godina, zabeležila je pobedu u 33 takmičenja kao i u 24 sezone u Superbike svetskom šampionatu, pobedivši 17 proizvođača. U 2017 tim je osvojio MotoGP svetski šampionat sa Australijskim vozačem Casey Stoner-om.

 

 

 

 

 

Sportski direktor Ducati MotoGP tima Paolo Ciabatti je rekao:"Veoma nam je drago što možemo da poželimo dobrodošlicu SEAT-u kao zvaničnom vozilu MotoGP šampionatu, pred kojim je veoma uzbudljiva sezona za Ducati sa Jorge Lorenzo-m i Andrea Davizioso-m. SEAT Leon CUPRA je izraženo sportski model i sigurni smo da naši vozači i članovi tima željno iščekuju priliko da voze novo vozilo." 

 

Zvanično vozilo Ducati tima je SEAT Leon CUPRA 300Ks, najsnažnije vozilo i istoriji marke iz Barselone. Ovaj model je i najbrži, ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 4.9 sekundi. Novi model, koji bi kod dilera trebalo da se nađe u Martu, predstavlja vrednosti marke SEAT kombinujući atraktivan dizajn i najsavremeniju tehnologiju.

 

MotoGP svetski šampionat, koji počinje 23 marta u Kataru predstavlja ukupno 18 trka u 15 različitih zemalja na četiri kontinenta i održava se pred 2.6 miliona gledalaca na stazama širom sveta.