Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Novi SEAT Leon CUPRA

Najsnažniji motor u istoriji marke

01.20.2017
  • 300 KS i 380 Nm: najsnažniji motor u istoriji marke
  • Pogon na sve točkove 4Drive i automatski menjač DSG za verziju ST


Beograd, 05.1.2017. - Leon CUPRA  se  oduvek isticala svojim performansama i dodatnom opremom, svojim dizajnom, kao i odličnom odnosu uloženog i dobijenog. Sa svim ovim stavkama sada se otišlo korak dalje kako bi ovaj uspešni model bio još bolji.


Zahvaljujući najnaprednijoj tehnologije u pogledu sigurnosti, udobnosti i povezivosti, novi Leon CUPRA sada može ponuditi sve, i to bez ikakvih kompromisa: u njemu ćete pronaći snagu, neverovatno iskustvo vožnje i najsigurniju, najpouzdaniju, najfunkcionalniju i najnapredniju tehnologiju. Novi Leon CUPRA sada sadrži sisteme podrške vozaču kao što su asistent za saobraćajne zastoje, Lane Assist, automatska regulacija udaljenosti i sistem zaštite pešaka, a takođe se isporučuje sa električnom parkirnom kočnicom i sistemom ulaska i pokretanja bez ključa KESSY. Media System Plus sa svojim ekranom 8" predstavlja vrhunski infotainment sistem najnovije generacije, a Leon CUPRA sada je po prvi puta opremljens pregradom Connectivity Box u središnjoj konzoli, koja se sastoji od bežičnog punjača za mobilne telefone i antenskog pojačala za mobilni signal za područja sa slabom pokrivenošću signalom.
Sa svojim 2,0 TSI motorom koji se odlikuje sa svojih 300 KS novi Leon CUPRA nije samo vrhunski model u svojoj klasi već predstavlja i najsnažniji serijski model koji je fabrika SEAT ikad proizvela.
Ne samo da je motor jači za 10 KS u poređenju sa svojim prethodnikom (porast sa 290 na 300 KS) nego je i maksimalni obrtni moment povećan sa 350 Nm na čak 380 Nm. Ovaj maksimalni obrtni moment raspoloživ je sa neverovatno velikim rasponom broja obrtaja, od 1800 do 5500 o/min. Sa tako raznovrsnim mogućnostima korišćenja postiže se uverljiva i snažna reakcija, a motor će se oglasiti uz tek pokoji trzaj dok se broj obrtaja nezaustavljivo povećava ka svojoj gornjoj granici.

 

 

SEAT Leon CUPRA takođe će biti opremljena pogonom na sve točkove u verziji ST, i to u kombinaciji sa automatskim menjačem sa dvostrukom spojnicom (DSG). Ljubitelji marke sigurno se sećaju da je već prva generacija Leona CUPRA iz 2000. godine takođe bila opremljena pogonom na sve točkove. Sada sa punom trakcijom 4Drive i najsavremenijom tehnologijom sistema podrške za vozača, Leon CUPRA ST DSG 4Drive biće pravi uzor po pitanju sportskih vozila, snage, sigurnosti i svestranosti.

Kako bi se iz tako vrhunskoe mašine zaista moglo izvući ono najbolje, Leon CUPRA takođe je standardno opremljena dinamičnom regulacijom šasije (DCC), servoupravljačem i elektronskom blokadom diferencijala. Dinamični kvaliteti modela CUPRA mogu se u potpunosti prilagoditi ukusu vozača zahvaljujući profilu vožnje CUPRA Drive Profile. Moguće je napraviti izbor među ukupno pet modova - Comfort, Sport, Eco, Individual i naravno, moda CUPRA. Ovaj mod predstavlja vrhunac po pitanju performansi sportskih automobila i podiže iskustvo vožnje na sasvim novi nivo.