Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Novi SEAT Leon CUPRA

Više snage i bolje performanse

12.06.2016

Martorell, 05/12/2016. -Leon CUPRA je uvek predstavljao najbolje po pitanju performansi i dodatsaka, logično nezaboravljajući dizajn i odličan odnos cene i kvaliteta. Sada smo otišli i korak dalje kko bi unapredili ovaj uspešan model.

 

 

Novi SEAT Leon CUPRA može da se poruči i dolazi sa poslednjom tehnologijom  i funkcionalnošću kao i ostali modeli SEAT Leon familije. Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji u pogledu bezbednosti, komfora i umrežavanja, Novi Leon CUPRA sada nudi sve bez kompromisa. Otkrićete snagu, neverovatno iskustvo vožnje i najbezbednije, najpouzdanije i najfunkcionalne napredne tehnologije. Novi Leon CUPRa sada poseduje sisteme asistencije vozaču kao što su Traffic Jam Assist (asistencija za saobraćajne zastoje), asistenciju za saobraćajne trake, uređaj za kontrolu brzine i sistem zaštite pešaka a dodatno tu su i električna parkirna kočnica i Keyless sistem za lazak u vozilo i start. Media System Plus sa ekranom od osam inča istaknuti je detalj nove generacije infotainment sistema a prvi put Leon CUPRA dobio je i Connectivity Box u centralnoj konzoli  za punjenje mobilnog telefona i pjačavenje signala antene. Prve isporuke se očekuju u prvom kvartalu iduće godine.

 

Sa svojim 2.0 TSI motorom koji obezbeđuje 300 konjskih snaga, novi Leon CUPRA nije samo vrhunski model  u grupi već je sada i najsnažniji model u serijskoj proizvodnji koji ikad proizveden u SEAT-u.  Podaci o dostignućima po pitanju snage motora zaslužuju posebnu pažnju. Ne samo da motor ima 10 KS više ( od 290 do 300) već je još važniji podatak da je obrtni moment povećan sa 350 Nm na 380 Nm. Ovaj maksimalni obrtni moment je ostvaren u velikom rasponu obrtaja od 1800 do  5500 o/m.  Tako veliki raspon omogućava snažan i uverljiv odgovor  motora koji retko dolazi u zonu limita broja obrtaja.

 

SEAT Leon CUPRA će takođe dobiti i pogon na svim točovima u familiji ST verzije zajedno sa automatskim menjačem sa dvostrkom spojnicom (DSG). Ljubitelji se verovatno sećaju da je 2000. godine, prva generacija Leon CUPRA-e imala pogon na svim točkovima. Sada sa 4Drive  i poslednjom generacijom sistema asistencije , Leon CUPRA ST DSG $Drive će biti pravi ekponent u segmentu sportskih vozila po pitanju performansi, bezbednosti i upotrebljivosti.

 

Da biste najviše dobili iz ove brilijantne mašine, Leon CUPRA dolazi  sa adaptivnom kontrolom šasije (DCC), progresivnim sistemom upravljanja i blokadom diferencijala kao standardom. Dinamičan kvalitet CUPRA-e može se prilagoditi potrebama vozača zahvaljujući CUPRA Drive profilima. Na raspolaganju su 5 različitih modova vožnje - Comfort, Sport, Eco, Individualni i logično CUPRA mod. Ovaj poslednji je vrhunski po pitanju sportskih performansi vozila i iskustvo vožnje podiže na jedan novi nivo.