Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

SEAT ECODESIGN sertifikat

Eko-inovacije & posvećenost okolini

11.24.2016

Martorell, 24/11/2016. - SEAT je postao prva kompanija i automobilsom sektoru u Španiji koja je dobila sertifikat ISO 14006 standard u Ekodizajnu, sertifikat koji garantuje da je kompanija u skladu sa sistemom menadžmenta zaštite okoline u procesu dizajna, razvoja i proizvodnje. Nagrađen od strane TÜV Rheinland organizacije, sertifikat potvrđuje SEAT-ovu strategiju vezanu za zaštitu okoline i kriterijume ekodizajna koju su orijentisani na razvoj dizajna za celu liniju modela. 

Dobijanje ISO 14006 Ekodizajn sertifikata je važan događaj u kompaniji, jer podržava koncept stalnog identifikovanja, potvrđivanja i unapređivanja aspekata koji utiču na životnu okolinu, dizanj i razvojne procese.  "Mi smo prva kompanija u Španiji koja je prepoznala uticaj naših aktivnosti od trenutka kada je vozilo zamišljeno. ISO 14006 ekodizajn sertifikat predstavlja značajno priznanje naših aktivnosti u korelaciji sa okolinom", rekao je Dr. Matthias Rabe, SEAT podpredsednik za R&D.

 

ISO 14006 Ekodizajn standard potvrđuje da su eventualni uticaji na okolinu uzetu u obzir prilikom kreiranja inicijalnog dizajna sa preventivnim pristupom. U obzir se uzima uticaj na okolinu čitavog životnog ciklusa jednog vozila, od dizajn procesa pa sve do trenutka kada se vozilo više ne koristi.

 

Glavni industrijski investitor u R&D

SEAT je vodeći investitor u R&D u Španiji i četvrta je kompanija po rangu koja odvaja sredstva za ovu oblast. U 2015, SEAT je investirao više od 377 million evra u aktivnosti povezanim sa istraživanje,, razvojem i inovacijama, što čini oko 4.5% obrta ili 2.9% ukupnog R&D troškova u Španiji.

 

Rezultati ovih investicija vidljivi su u SEAT tehničkom centru. Pokrenut 1975 u  Martorell fabrici, ovaj centar je inkubator znanja i podstiče kompanijsku inovativnost. Tu radi preko  1,000 inženjera, koji su odgovorni za dizajn i razvoj tehnologija za SEAT vozila sa vizijama o budućnosti mobilnosti.  Tu je i Dizaj centar koji zapošljava 130 kretivnh profesionalaca. Na svetu postoji samo oko 20 sličnih centara.