Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Novi SEAT Leon

Elegantniji, napredan i snažan

11.23.2016

Barselona, 14/11/2016. - SEAT nastavlja da predstavlja svoju najudarniju seriju proizvoda u istoriji marke, odmah nakon lansiranja svog prvog SUV modela, SEAT Ateca. Sada je vreme za kompletno osveženje SEAT Leon-a. Sledeće godine na red dolazi model Ibiza, što znači da će u manje od godinu dana Španski brend kompletno unaprediti tri ključna modela vozila, Atecu, Ibizu i Leona a pritom se priprema i za predstavljanje modela Arona.

 

Novi SEAT Leon ima elegantniji i dinamičniji dizajn, uzbudljiv i racionalan u isto vreme. Promene se mogu primetiti na prednjem i zadnjem braniku, kao i na svetlosnoj grupi zahvaljujući Full LED prednijm svetlima sa dužim snopom.

 

I to nije sve, Novi  SEAT Leon je dobio nove funkcije, više tehnike i funkcionalnosti. Tehnološka unapređenja već prikazana u nedavno predstavljenom modelu SEAT Ateca. Neke od glavnih novina u unutrašnjosti je električna parkirna kočnica, pristup bez ključa i start sistem. Centralna konzola sa novim dizajnom donosi i bežićni punjač mobilnog telefona i 8" ekran osetljiv na dodir sa svim savremenim tehnologijama povezivanja i funkcionalnosti. Što se mehanike tiče glavna novost je motor 1.6 TDI sa 115 Ks. ST verzija 2.0 TDI sa 150 Ks 4Drive sada je dostupna sa automatik 7-tepenim DSG menjačem. The SEAT Leon sada nudi i novi XCELLENCE trim, koji uključuje ekskluzivan dizajn i najinteligentniju tehnologiju.

Naravno tu je i CUPRA verzija novog SEAT Leon-a. Najbolji izraz performansi Španskog brenda biće dostupan u varijanti SC, sa 5 vrata i kao porodični ST model. 

Za tako specijalnu priliku, SEAT je unapredio model Leon CUPRA   novim motorom sa 300 konjskih snaga i tako predstavio najsnažniji  model  SEAT serijske proizvodnje. I više od toga u slučaju porodičnog modela ST se takođe kombinuje sa DSG menjačem i pogonom na sve točkove 4Drive. To je prva SEAT Leon CUPRA sa pogonom na sve točkove još od prve generacije tog modela u 2000. godini. Nova SEAT Leon CUPRA biće predstavljena iduće godine u februaru.