Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

SMART CITY EXPO

Promocija "Easy Mobility"

11.18.2016

Barselona, 16/11/2016. - SEAT-ov servis deljenja i umrežavanja otišao je korak dalje sa projektom SEAT Connected Sharing. U 2017 proizvođač automobila lansiraće pilot projekat za svojih više od 14.000 zaposlenih. Ovaj projekat će obuhvatiti različite oblike transporta baziranih na ideji deljenja. U tom smislu, SEAT Connected Sharing će korporativna vozila staviti na raspolaganje kada se ne koriste, i dodatno omogućiti da vlasnici vozila menjaju svoja vozila u zavisnosti od potrebe međusobom.

 

Na ovogodišnjem Smart City Expo World kongresu, koji se održava u Barseloni do sutra, SEAT je predstavio Digital Sharing aplikaciju, koja je razvijena za deljenje ekonomskog okruženja  i perr-to-peer deljenje. Aplikacija radi kao digitalni ključ koji omogućava deljenje vozila u privatnom i korporativnom okruženju.

Cilja oba projekta je da se ucrta put razvoja ka lakom deljenju vozila. "Evolucija ove vrste tehnologije podstiče koncept "Easy mobility" na kojem radimo na najlakši mogući način, i započinje sa zaposlenima u SEAT-u. Integracija deljenja vozila i mogućnosti koje pruža ekonimija deljenja je u skladu sa prirodnom evolucijom naših aktivnosti na digitalnoj transformaciji i procesima kroz koje prolazimo." kaže SEAT's Digital Officer Fabian Simmer.

 

SEAT je uzeo učešće u Smart City kongresu, wkoji se održava u Barseloni do četvrtka, sa tehnološkim inovacijama kao što je  Ateca Smart City Car sa Smart City Connectivity, pionirski projekat koji omogućava da se lako pronađe parking mesto ili da se vozilo deli sa drugim korisnicima. SEAT pravi napredak ka lakšem konceptu mobilnosti koje se mogu svrstati u tri polja: Digital Sharing vision, urbano iskustvo sa SEAT Atec-om i iCity platforma, sistem koji je udružio kompaniju sa Barselona Savetom i Cellnex Telecom-om.

 

Na Smart City kongresu SEAT je prezentovao BCN Smart Shuttle koncept, razvijen od strane  CARNET razvojnog odeljenja urbane mobilnosti i inovacionog inkbatora. Cilj BCN Smart Shuttle je da ponudi fleksibilni mobilni servis koji se u realnom vremenu prilagođava urbanoj sredini i trasnportnim potrebama. Inicijativu je objasnio, SEAT head of Innovation Christoph Wäller rekavši "Želimo široko znanje o potrebama korisnika u urbanim sredinama da bismo mogli da razvijemo visoko efikasan sistem putnog deljenja i mobilnih solucija. Ključni faktor uspeha rutiranja puta poklapa se sa putnim potrebama različitih učesnika na najbolji način. Tako da radimo na novom algoritmu , Mobility formuli, kou konstantno testiramo i unapređujemo koristeći naš novi digitalni alat, CARNET virtiuelnu mobilnu laboratoriju"

 

Smart City teritorija je idealna za predstavljanje pravca koji je SEAT ucrtao u viziji buduće mobilnosti. Marka, koja se i sama nalazi u procesu digitalne transformacije je formirala paralelno i Easy Mobility tim koji je zadužen da vodi digitalnu transformaciju kompanije na tri radna područja - digitalizacija i R&D, iskustvo klijenata i razvoj poslovanja.