Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

San o letenju

Dan sa Jean-Baptiste Chandelier-om

11.14.2016

Martorell, 04/11/2016. - Leteo je na visini od preko  4,000 metara i izvodio razne akrobacije u vazduhu, ali ono što najviše uzbuđuje Jean-Baptiste Chandelier-a je letenje što bliže tlu. Ovaj Francuski paraglajder specijalizovao se za takozvani "dodir", trenutak kada može da dodirne površinu rukom ili nogom dok leti. Neke od omiljenih površina su mu sneg, pesak, voda  ili zgrade bilo gde u svetu. Njegov poslednji izaziv je "dodir" krova na modelu SEAT Ateca dok se vozi putem kroz francuske Alpe.

 

Pogleda na obrise puta u sred planina. "Tamo je auto!" viče Jean-Baptiste sa visine. Polako se spušta, vladajući vazduhom, svojim paraglajderom i gravitacijom. Na tren, stvara magiju, preleće preko vozila i dodiruje krov nogom i ponovo se otiskuje u vazduh uz povike "yuhuuu".

Jean-Baptiste, je SEAT ambasador u Francuskoj, dostigao je visinu od više od 4,000 metara. Pored Francuskog neba, leteo je još u zemljama poput, Novog Zelanda, Brazila, Perua, Chilea, Maroka, Namibije, Španije i Portugala.

 
Sa iskustvom od preko deset godina, kaže da voli paraglajding zato što uživa "u pogledu na spektakularne pejzaže iz drugačije perspektive. Osećaj slobode je fenomenalan. Osećam se kao Ikar modernog doba, skoro kao čovek ptica."

 
Prividna lakoća sa kojom upravlja svojim paraglajderom, u stvari, najviše podseća na let ptice. Ili kako on voli da kaže, "Supermoć, kakvu poseduju Superman ili Petar pan".