Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Novi šampion SEAT Leon Eurocup-a

Niels Langeveld: SEAT Leon Eurocup šampion

11.06.2016

Barcelona, 06/11/2016 - SEAT Leon Eurocup ima novog šampiona. Holanđanin Niels Langeveld (Baporo Motorsport) uzeo je trofej 2016 i titulu SEAT Leon Eurocup u Barcelona-Catalunya danas pred više od 12.000 fanova koji su okružili Catalansku stazu.  Posle pete pobede na subotnjoj prvoj trci, vozač Baporo Motorsporta prošao je ciljnu ravinu na petpoj poziciji i potvrdio vlasništvo nad poslednjom serijom popularnog trkačkog takmičenja.

Posle veoma napete trke pune stalnih promena pozicija Baporo Motorsport je uspeo da kontroliše svoju prednost u odnosu na najbližeg takmaca  Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) koji je bio primoran da napusti trku poslke incidenta u prvom krugu. Sa osme pozicije na startu i sa Paulsenom uklonjenim iz jednačine, Langeveld je samo treba oda prođe kroz cilj i ostvari svoje snove. Na cilj je stigao kao peti, dok je  Mikel Azcona (PCR Sport) zaslužio pobedu i svoj status za 2016. Iza Španca bili su Francuz Julien Briché (JSB Competition) i Portugalac Lourenço Beirao (PCR Sport), kao drugi i treći.

 

Konzistentnost je bila baza koja je krasila Nielsa Langevelda tokom čitave sezone. Vozač sa najviše pobeda u ovogodišnjoj sezoni SEAT Leon Eurocupa, ukupno pet, treće mesto u Nürbugringu, tri pole pozicije u Silverstonu, Paul Ricardu i Mugellu. Rezultati koji su doprineli nezaboravnoj kampanji i koji su ostvareni sa puno zalaganja i predanosti.

 

 

 Posle laganog starta u Estorilu (Portugal), Lagenveld vozio je za tri od četiri moguće pobede, dve na Paul Ricardu (Francuska) i predstavio se kao lider serije. U Portugalskoj trci započeo je duel Lagenvela i njegovog najbližeg konkurenta Stiana Paulsena iako je Baporo Motorsport imao kontrolo praktično od Austrijske staze sve to Barselona-Katalonije.

 

Niels Langeveld (Baporo Motorsport), 2016 SEAT Leon Eurocup 2016: "Ja ne verujem! Ovo je bio naš cilj cele sezone, borba i osvajanje SEAT Leon Eurocupa, sa ovako visokim nivoom serije, ovo je za mene san. Ovo je moja prva sezona u Evropskom takmičenju i osvajanje titule znači veoma puno meni i mom timu. Bila je veoma komplikovana trka ali uspeli smo da zadržimo konzistentnost i na cilj stignemo peti. Želi da se zahvalim svom timu i sponzorima, jer bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće."

 

Mikel Azcona (PCR Sport), pobednik druge trke: "Danas je bilo veoma uzbudljivo . Bila je luda trka! Pokuša sam da ostvarim dobru brzinu i sačuvam gume. Kako god, do samog kraja vozio sam najbolje što sam mogao i u poslednjem krugu osigurao sam pobedu . Veoma sam srećan što na ovaj način dočekujem kraj sezone. Želim da se zahvalim svojim ljudima, sponzorima i svom timu."

 

Julien Briché (JSB Competition), drugi u drugoj trci: "Završiti dva puta na podijumu u dve trke ovde u Barseloni je lep završetak sezone. Borili smo se na čelu sa najboljima i nama je to veoma važno. Moramo da nastavimo u istom maniru. Sve u svemu, veoma smo zadovoljni."

 

Lourenço Beirao (PCR Sport), treći u drugoj trci: "Veoma lep završetak sezone, jer u poslednjih nekoliko trka nije baš išlo sve kako bi mi želeli. Veoma mi je drago što sam se našao na podijumu ovde u Barseloni i želeo bih da se zahvalim svom timu na odličnom poslu koji su odradili."

 

Jaime Puig (Director of SEAT Sport): "Bilo je veoma napeto i neizvesno dao samog kraja je bilo teško reći ko će se naći na podijumu i osvojiti SEAT Leon Eurocup. Želim da čestitam Nielsu Langeveldu koji je imao odličnu sezonu koja mu je omogućila da na kraju bude kralj SEAT Leon Eurocupa. Sve u svemu bila je fantastična sezona sa puno promena pozicija koje su izazivale različite emocije i očekivanja među fanovima a to je najbolja stvar u Evropskim serijama poput naše."

Konačna lista SEAT Leon Eurocup 2016:

1. Niels Langeveld (#10), Baporo Motorsport; 240 poena
2. Mikel Azcona (#1), PCR Sport; 226 poena
3. Stian Paulsen (#34), Stian Paulsen Racing; 210 poena
4. Alex Morgan (#5), Wolf-Power Racing; 165 poena
5. Julien Briché (#3), JSB Competition; 151 poena
6. Lourenço Beirao Da Veiga (#20), PCR Sport; 97 poena
7. Lucas Orrock (#4), Wolf-Power Racing; 75 poena
8. Facundo Della Motta (#44), Baporo Motorsport; 63 poena
9. Lucile Cypriano (#9), JSB Competition; 61 poena
10. Mario Dablander (#61), SEAT Austria; 34 poena
11. Alessandro Sebasti Scalera (#7), Baporo Motorsport; 30 poena
12. Nicola Baldan (#108); Pit Lane Competizioni; 29 poena
13. Nelson Lukes (#50), Nelson Lukes; 23 poena
14. Munkong Sathienthirakul (#11), Monlau Competición; 19 poena
15. Mauricio Hernandez (#17), PCR Sport; 17 poena
16. Faustí Salom (#6), Baporo Motorsport; 14 poena
17. Maurits Sandberg (#99), Baporo Motorsport; 13 poena
18. Jonathan Giacon (#101); Jonathan Giacon; 11 poena
19. Marie Baus-Coppens (#21), JSB Competition; 8 poena
20. Stan Van Oord (#77), Baporo Motorsport; 8 poena
21. David Cebrián (#32), RC2 Junior Team; 8 poena
22. Pol Rosell (#13), Baporo Motorsport; 7 poena
23. Alberto Vescovi (#112), Pit Lane Competizioni; 3 poena
24. Marco Pellegrini (#67), Dinamic Motorsport; 2 poena
25. Amalia Vinyes (#13), Baporo Motorsport; 1 poen
26. Jimmy Antunes (#2), JSB Competition; 1 poen
27. Harriet Arruabarrena (#8), PCR Sport; 1 poen