Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Dve trke, tri vozača i jedna titula

Finalna trka sezone SEAT Leon Eurocup

11.02.2016

/ Barselona-Katalonija će predstaviti novog šampiona SEAT Leon Eurocup-a

/ Jedan od tri kanditata: Niels Langeveld (Baporo Motorsport), Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) ili Mikel Azcona (PCR Sport) će biti novi prvak međunarodne single-make  serije

/ Druga trka će izvrnuti raspored i biće otvorenija nego ikad

 

Barselona 02/11/2016. - SEAT Leon Eurocup stiže u Barselonu-Kataloniju na kružnu stazu za istinski spektakularno finale. Nakon prethodnih šest (Estoril, Silverstone, Paul Ricard, Mugello, Red Bull Ring i Nurburgring) single-make serija seli se u Barselonu u za većinu ključnom trenutku sezone. Dve trke, tri vozača i titula koja će tu biti odlučena glavni se elementi željno očekivanog vrhunca akcije i zabave. U poretku su Niels Langeveld (Baporo Motorsport) sa 202 boda, za njim je  Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) sa 191 i Mikel Azcona (PCR Sport) sa 185 i sva trojica će dati svoj maksimum ne bi li se promoviso kao novi šampion SEAT Leon EuroCup-a.

Na kraju kampanje u kojoj su trojica protagonista bili najdosledniji , dolazimo do kritične tačke na kojoj i najmanja greška može uticati na konačni ishod. Niels langeveld sa četiri pobede ostvarene na Silverstonu, dvostruka pobeda na Paul Ricardu i jedna na Red Bull Ringu dolazi pun samopouzdanja u Kataloniju iako Norvežanin Stian Paulsen (tri pobde u Estorilu, Silversonu i Mugellu) ne planira da se lako preda. Treći učesnik sage u 2016. je {panac Mikel Azcona, koji takođe ima tri pobede (Estoril, Mugello and Nürburgring) i koji će iskoristiti prednosti domaćeg terena u Barseloni-Kataloniji.

 

4.6 km duga sa 16 krivina, devet udesno i sedam ulevo, staza za poslednju trku važi za jednu od tehnički najzahtevnijih u čitavom rasporedu. To je perfektna staza za napete duele u tdve trke koje nam slede, prva u subotu 5. novembra i druga u nedelju 6. novembra. Tako će Katalonsko tlo po treći put u istoriji postati poprište okršaja za pobednika SEAT Leon EuroCup-a.

 

 

Pogledajte teaser

Što se tiče "ladies Trophy" i odsustva Francuskinje Lucile Cyprano (JSB Competition), klubska koleginica Marie Baus-Coppens (JSB Competition) će se boriti sa Španjolkom Amaliom Vinyes (Baporo Motorsport) i Italijankom (Pit Lane Cempetizioni) za mesto u Barseloni. 22 vozača će učestovati u finalnoj trci na SEAT Leon EuroCup-u i spremne su za idealan vikend pun uzbuđenja na stazi u Barseloni-Kataloniji.

 

"Došli smo do finalne faze SEAT Leon EuroCup-a na najbolji moguću način: sa titulom koja se još uvek nalazi između tri moguća pobednika. Moramo još reći da će obrnuti raspored starta u drugoj trci doneti novu dozu uzbuđenja i neizvesnosti do samog kraja.  U okviru manifestacije biće priređen i veliki party a hiljade ljudi iz SEAT osoblja je pozvano u Barselona-Kataloniju., gde mogu da uživaju u mnogobrojnim sporednim aktivnostima planiranim za celu porodicu. Dva dana puna uzbuđenja i emocija nalaze se pred nama" komentarisao je na kraju Jaime Puig, Director of SEAT Sport.