Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

EXTREMNO TESTRIRANJE

25.000 km do limita

10.21.2016

Martorell 06/10/2016. - Ukupno 50 inženjera i 40 vozila su spremni da pokriju 25.000 km, i obave 80 ispitivanja u pustinjskoj regiji na jugu Španije, gde dnevne temperature idu i do 45 °C u hladu.Reč je o ekstremnom letnjem testiranju i jednom od najzahtevnijih ispitivanja performansi za automobile na svetu, pravi "boot camp"koji traje tri nedelje.

 

Test za vuču i kontrolu silaženja. Ovaj test se odnosi na kontrolu vuče na nagibima od 35% i kako "Kontrola silaska pod nagibom"ima performanse. Ovaj sistem ima mogucnost da aktivira nožnu kočnicu bez vozača kao i sistem ABS kad je neophodno.

Test za vuču. Postoji veći rizik od gubitka kontrole na vozilu koje vuče prikolicu.Ovaj test proverava "Program stabilnosti prikolice" i njegove performanse, što je sistem koji pomaže da  automobil ostane stabilan i kada ima pričvršćenu prikolicu.

Klapper test. Tipičan automobil ima preko 3000 delova.Ovaj test garantuje da sve komponente rade u savršenoj harmoniji i ne izazivaju bilo kakve iritantne zvuke za putnike, bez obzira na tip ili stanja površine na kojoj se vozi.

Test prodora prašine. Vodeći automobil kroz pustinju ostavlja veliki oblak prašine u tragu, odmah zatim automobil se testira da se utvrdi radni vek filtera vazduha.

 

Test na šljunkovitom putu. Vozila su vožena 3000km na specifično šljunkovitom putu, da bi bili analizirani udarci šljunka na celu šasiju, blatobrane i na spoljašnju i unutrašnju stranu branika.Cilj je da se potvrdi da će svi delovi odoleti takvim izazovima dok je vozilo u servisnom roku.

 

Sa skoro mesec dana testiranja i preko 80 potvrda-provera, automobili su bili testirani u svim mogućim konfiguracijama tako da ništa ne bude prepušteno slučaju.Zahvaljujući ekstremnim testiranjima izvršenim od strane stotina inženjera i tehničara širom sveta, vozači mogu biti uvereni da su u mogućnosti da voze pouzdano po bilo kom putu na svetu. Sledeća stanica: zimsko ispitivanje.