Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

PARIS MOTOR SHOW 2016

SEAT Ateca X-Perience

09.22.2016

Martorell/Paris, 22/09/2016. - SEAT predstavlja modela Ateca X-Perience sa jedinstvenim konceptom i inovacijama na Paris Motorshow-u.  The Ateca X-Perience je demonstracija da SEAT može da podigne limit, sa drugačijom interpretacijom konvencionalnog SUV modela. Oubičajeno model Ateca klijenti kuuju za urbane uslove ali taj model ima veoma puno potencijala za off-road. Sa Ateca X-Perience akcenat se stavlja na avanturistički karakter i stvara terensko vozilo bez limita u odnosu na druge SUV modele.

 

Čim vozač pritisne dugme Start, Ateca X-perience je spreman za sledeću avanturu. Prilagodljiva svakoj situaciji, navikama vozača, uslovima kolovoza zahvaljujući Drive Experience izboru pogona koji se nalazi na centralnoj konzoli. SEAT Drive profie Normal, Sport, Eco ili individualni. Zahvaljujući 4Drive sada idemo i dalje, kontrola podešavanja trakcije koja se ostvaruje preko efikasne Haldex spojnice kontroliše se preko dodatna dva profila vožnje.

" X-Perience je pokazna vežba, za ono što je Ateca familija u mogućnosti sada i u budućnosti. Sa modelom Ateca znamo da možemo više, i model će biti prikazan na Paris Motor Show-u" rekao je SEAT Vice-President of R&D, Dr. Matthias Rabe. "Sa X-Perience modelom idemo preko onoga što smo već postigli u seriji. On je za klijente koji žele više , do ekstrema, za vikend avanturiste i naravno off-road"

Prevazilaženje limita

Cilj X-Perience modela je upravo da istakne mogućnosti na različitim terenima modela Ateca. Predstavlja se osobama koje vole aktivan život i žele najbolje off-road karakteristike od vozila. Znamo da model Ateca 95% vremena provodi na asflatu (u gradu i na putevima) i ostalih 5% na off-road i snećžnim podlogama. Kod X-Perience modela taj odnos bi bio 75% naspram 25% off-road. SEAT Ateca X-Perience cilja osobe koje žele odlične off-road performanse. Sa X-Perience možete preći veću distancu nego obično a namenjena je onima kojima je autoput previše dosadan i beznačajan. Interesantno, atraktivno i izazovno, pomera konvecionalne limite.

Inspirativan 4x4 dizajn

SEAT donosi deo Barselone u Pariz inspirisan inovacijom, modernizmom, tehnologijom i dizajnom sa kojim deli iste vrednosti. Ateca X-perience Vam omogućava tih nekoliko dodatnih kilometara u planini koje konvencionalni SUV nije u stanju. Ateca X-Perince ima pneumatike visokog profila, ekskluzivno dizajnirane naplatke od 18", crne rubove, obeležene stepenike, boju otpornu na ogrebotine, odličan klirens.

Sa 4x4 mogućnostima Ateca X-Perience predstavlja solidan emocionalan i čist pogodak. " Zbog toga smo i izabrali veliki prečnik točkova sa pneumaticima visokog profila , prednje branike u 4x4 stilu,odbojnike i štitnike svetla za maglu". Objasnio je SEAT Design Director, Alejandro Mesonero-Romanos. " Boja je veoma važna za nas. Izabrali smo maslinasto zelenu mat prirodnu boju sa malo kamuflažnog efekta, podvučenu narandžastim detaljima za tehnološki sveobuhvatni izgled"

 

Spoljašnji izgled upotpunjen je detaljima poput, hromiranih krovnih šina, sportskog zadnjeg spojlera, zavesicama i 4Drive i X-Perience logom n karoserijii. Pored toga prednji difuzor definiše i štiti donju rešetku. Sve što je lepo ponavlja se i na zadnjem karju modela Ateca X-Perience.

 

Tonovi spoljašnjosti korišćeni su i u unutrašnjosti. Ambijentalno osvetljeni LED osvetljenjem. Zemljane boje kafe i zelene kombinovane su sa narandžastim šavom na upravljaču, sedištima i ručicom menjača. Sportska kožna sedišta kombinovana sa X-Perience logom koji se nalazi na aluminujimskoj pločici na pragu vrata. XP znak se takođe nalazi na upravljaču.

  

Zaključno, svi X-Perience modeli deli isti dizajn tip. Robustan off-road menjač otkriva njegovu pravu avanturistički prirodu a na podu nalaze se zaštitne gumene patosnice koje štite tepihe od blata i prašine.

4Drive - Maksimalna trakcija iz snažnog motora

X-Perience koristi 4Drive sistem trakcije koji je prisutan u SEAT Ateca modelu. Zahvaljujući Haldex sistemu obrtni moment se prenosi na obe osovine i obezbeđuje odličnu distribuciju snage na svim terenima. Dalje, napredni sistem kontrole trakcije XDS obezbeđuje da svaki točak dobija dovoljnu količinu snage.

Što se tiče agregata, tu je motor od 190 KS 2.0 TDI sa maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm, povezan dvostrukom spojnicom sa 7-stepenim prenosnikom. Ova  kombinacija garantuje odlične performanse , snagu i efikasnost na asfaltnoj podlozi kao i u off-road uslovima.

 

Sigurnost i udobnost bez kompromisa

Kao i u svakoj avanturi neočekivane situacije su česte. Ateca X-Perience poseduje najrazličitije sisteme asistencije koje su sad uobičajene kod svih SEAT modela. Na primer asistent za gradske zastoje, ACC, asistent za iznenadnu promenu kolovozne trake, sistem naglog kočenja , prepoznavanja saobraćajnih znakova, detekcija slepog ugla, kameru za vožnju unazad 360º, parking asistenta, kontrolu svetlosnog snopa i druge.

SEAT ima za cilj da postane favorit u oblasti umrežavanja, naravno SEAT Ateca X-Perience je u stalnoj vezi zahvaljujući poslednjoj generaciji infotainment sistema EasyConnect, Full Link (koji uključuje Apple Car Play i Android Auto funkcije), 8" media System ekran i "Connectivity Box" koji omogućava da se Vaš pametni telefon dopuni bežičnim putem.

Trenutno SEAT Ateca dolazi pre 3 nova SEAT modela koja će se pojaviti u 2017. Godini. Ona je u stanju da potpuno zadovolji potrebe off-road terena za većinu zahtevnih vozača. Neki od kupaca Atece su trendseteri , mladog i nemirnog duha koji su u potrazi za vozilom koje će odgovarati njihovim životnim potrebama i navikama. Za sve njih X-Perience će pokazati da se može ići i iza granica i da je moguće uživati u još više avantura.

 ATECA: Proizvedena u Barseloni.