Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

SEAT Leon Eurocup

Nürburgring servira još uzbuđenja

09.21.2016

Nürburgring, Germany 18/09/2016 - Treći put u istoriji Nürburgring je bio domaćin  SEAT Leon Eurocup-a, pre nego što takmičinje stigne u finalnoj fazi u Barselonu. Legendarna nemačka staza videla je vozače Mikel Azcona (PCR Sport) i Alessandro Sebasti Scalera (Baporo Motorsport) kao protagoniste i pobednike u dve trke.

Juče se sve dešavalo oko Mikel Azcona (PCR Sport), koji je jeoš jednom bio dosledan i malo toga bi moglo da se doda njegovoj vožnji, Azcona je bio nepobediv i stigao je do zastavice 6.1 sekundu ispred Alex Morgan (Wolf-Power Racing) i Niels Langeveld (Baporo Motorsport) koji su bili grugi i treći. PCR Sport vozač se fokusirao na stvaranje nepremostive razlike na svom putu do treće pobede sezone. Ako računamo njegovi Pole Poziciju od Petka (sa 2'07.096 krugom) i njegovu pobedu u subotu, PCR Sport nalazi se na vrhu tabele sa 185 bodova i samo 5 ispred Danca Niels Langeveld (Baporo Motorsport). Francuskinja Marie Baus-Coppens (JSB Competition) bila je najbrža na 'Ladies Trophy'.

Danas je gusta magla odložila početak za 40 minuta ali  SEAT Leon Eurocup je još jednom bio poprište velikih uzbuđenja. Alessandro Sebasti Scalera (Baporo Motorsport) od početka je diktirao tempo. Od prvog do poslednjeg kruga vodio je ispred Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) i Julien Briché (JSB Competition), deleći podijum na kraju sa Lourenço Beirao (PCR Sport).

Posle dve napete trke u Nemačkoj Niels Langeveld (Baporo Motorsport) vodi u seriji sa 202 sa Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) odmah iza sa 191 i Mikel Azcona (PCR Sport) veoma blizu trećem sa 185. Marie Baus-Coppens (JSB Competition) trenutno  je na vrhu 'Ladies Trophy' sa 72 points.

Alessandro Sebasti Scalera, Baporo Motorsport, 1st in Race2 of the 2016 SEAT Leon Eurocup: "Svaki vozač bi pobedio sa ovim automobilom! Želim da se zahvalim SEAT SPORT i mom time zato što je bilo veliko zadovoljstvo voziti i pobediti danas. Naravno svaki vozač voli da pobedi ali ja to volim posle puno obrta i preticanja.  U svakom slučaju puno sam uživao u Nürburgring-u koji nisam pre toga video čitavih 6 meseci. Mislim da od danas za mene ima amajlijski značaj!"

Stian Paulsen, (Stian Paulsen Racing), 2nd in Race2 of the 2016 SEAT Leon Eurocup: "Bila je veoma napeta trka. Iako sam drugi nisam baš zadovoljan jer nismo bili brzi kao što smo mogli biti. Sada moramo pronaći razloge i bolje se pripremiti za sledeću trku u Barseloni koja će sigurno biti veoma zanimljiva".

Julien Briché, (JSB Competition), 3rd in Race2 of the 2016 SEAT Leon Eurocup: "Bila je komplikovana trka ali sam uživao. Imali smo neke veoma dobre bitke i na kraju smo se domogli postolja što je veoma značajno za nas. Imamo samo još jednu trku do kraja i nadam se da ćemo uživati kao i u ostalim pre nje".

Marie Baus-Coppens, JSB Competition, 1st in Race2 of the 2016 SEAT Leon Eurocup i lider na 'Ladies Trophy': "Imala sam dobru trku i prilično sam zadovoljna. Nije bilo lako zbog čestih promena pozicija , velike gužve oko mene ali na kraju smo u prvih 10 i to je važno. Nadam se da u Barseloni  možemo da nastavimo tako i budemo ponovo u top 10."

Jaime Puig, Director of SEAT Sport: "Dan za danom SEAT Leon Eurocup ima uzbudljive trke. Niko ne može da veruje da smo već stigli do finalne trke za sezonu 2016. sa tri vozača u samom vrhu i minimalnom razlikom u broju bodova. Šta više možemo da tražimo? nadamo se da ćemo imati još dve napete i zanimljive trke i spektakle u SEAT Leon Eurocup-u."