Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

W. Anthony Griffiths, novi SEAT Executive VP za prodaju i marketing

APPOINTMENT

09.15.2016

Martorell, 26/08/2016. - Wayne Anthony Griffiths (Dukinfield, Velika Britanija, 1966.) imenovan je za SEAT izvršnog predsednika za prodaju i marketing od od 1. septembra 2016. Griffiths preuzima dužnost od svog prethodnika Dr. Andreas Offermann (Opladen, Nemačka, 1956), koji je je imenovao nove članove Uprave za prodaju, marketing i odnose sa kupcima na Bentley. SEAT-ov novi predsednik za prodaju i marketing, koji je vodio prodaju AUDI AG u Nemačkoj, izveštavaće direktno predsednika Izvršnog odbora Lucu de Meo.

Sin dilera vozila, Griffiths je počeo da radi  u porodičnom poslu pre studija Međunarodnog menadžmenta u Nemačkoj u Leedsu. Novi predsednik za prodaju i marketing već je radio u SEAT-u dve godine, od 1991. do 1993.

SEAT predsednik Luca de Meo komentarisao je Dr. Offermann-ov period poželeo dobrodošlicu Wayne Griffiths. "Naša prodaja porasla je za 25% od 2013 sa Dr. Offermannom na čelu divizije za prodaju i marketing i ostala pozitivna do 2016. želeo bih da mu se zahvalim na posvećenosti. Dolazak Griffithsa na čelo prodaje i marketinga predstavlja za SEAT uzbudljivu budućnost. Započeli smo najveću ofanzivu u istoriji sa novim modelom Ateca, i one je zaintrigirala klijente, povećavajući potrebe po pitanju umrežavanja i mobilnosti".

Griffithsova karijera tesno je povezana sa Volkswagen Groupom. Počeo je u AUDI AG u Ingolstadt 1989.godine. nakon kratkog prekida  SEAT-u vratio se u  Audi 1993, gde je bio na više pozicija Marketing i prodajne divizije, uključujući rukovođenje za tržište Španije, Portugala i Grčke u upravi. Griffiths wje naknadno imenovan članom uprave za  Marketing i Prodaju. Od 1997 do 1998 vodio je odeljenje internacionalne maloprodaje.

Od 1998. nadalje, Griffithszauzima niz izvršnih pozicija u AUDI AG prodaji, uključujući odgovornost za tržišta severne i zapadne Europe i prekookeanske prodajne regije. Od 2005. do 2013. godine odgovoran je za prodaju u evropskim izvoznim tržištima dok nije imenovan  februara 2013 za rukovodioca prodaje AUDI AG u Nemačkoj. Pod njegovim upravljanjem Audi je postao lider u premium segmentu u Evropi i Nemačkoj.

Wayne Griffiths se vraća nu vreme rasta proizvodnje. SEAT isporuke su se povećale za 0,2% u prvoj polovini godine (ukupno: 216.800 vozila), i to još pre pozitivnog rezultata modela Ateca, rast se beleži već četvrtu godinu za redom. Komercijalni uspeh ma modele Leon (+ 8,2%) i Alhambra (+ 23,7%), kao i tržišta: kao što su Turska (+ 69,6%), Švedskoj (+ 45,6%), Austrije (17,7%) i Meksiku (+ 6,6% ) povećana prodaja u prvih šest meseci ove godine.