Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

NIELS LANGEVELD

Preuzima vođstvo u Austriji

09.14.2016

Spielberg, Austria 11.9.2016 - Drugi put u istoriji, domaćin SEAT Leon Eurocup-a je Red Bull Ring. 15 vozača iz 11 zemalja takmičili su se u dve trke na 4.3 km dugoj stazi.

 

U subotu na startu je dominirao Mikel Azcona (PCR Sport), je bio pod konstantnim pritiskom španca.  koji se suočio sa penlom od 3 sekunde za izletanje sa staze na Austrijskoj stazi. Tako je prva trka završena, na čelu je Niels Langeveld (Baporo Motorsport) odmah za njim Brit Alex Morgan (Wolf-Power Racing); to je trio koji se našao na postolju. Austrijanac Mario Dablander (SEAT Austria) bio je četvrti na domaćoj stazi. Frenchwoman Marie Baus-Coppens (JSB Competition) bila je najbrža na Ladies Throphy-u.

Uslovi na stazi su u nedelju bili idealni za SEAT Leon Eurocup i povratak u akciju. Kao što je normalno, raspored vozila je resetovan i  Cup Raceri su još jednom zagrmeli na Red bull Ring asfaltu. Julien Briché (JSB Competition) postavio je odličan ritam u startu, sve vreme praćen od strane Alex Morgan (Wolf-Power Racing) i Mikel Azcona (PCR Sport) koji su se priključili čelu prošavši kroz gužvu sa sedme i desete pol pozicije.  Ova trojica protagonista su na Red Bull Ring-u napravili prva tri kruga kja je retko ko mogao da prati. Briché (JSB Competition) uživa u svojoj prvoj pobedi sezone ispred Azcona (PCR Sport) i Morgan (Wolf-Power Racing).

 

Trenutno nakon kraće pauze Austrijanac Niels Langeveld (Baporo Motorsport) vodi na tebeli sa 171 bodom, prati ga Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) sa 163 i Mikel Azcona (PCR Sport) sa 155 na trećem mestu. Marie Baus-Coppens (JSB Competition) vodeća je na 'Ladies Trophy' sa 40 bodova.

 

Julien Briché, JSB Competition, 1. u drugoj trci 2016 SEAT Leon Eurocup: "Bila je fantastična trka i uživao sam. Sam start je bio malo komlikovan za nas ali sam uspeo da uspostavim kontrolu i zadržim prednost do kraja. Radili smo jako dobro tokom vikenda i to se na kraju vidi po rezultatima. Želim da čestitam i da se zahvalim timu za odličan posao koji smo uradili. Više na Nürburgring!"

 

Mikel Azcona, PCR Sport, 2. u drugoj trci 20016 SEAT Leon Eurocup: "Bilo je veoma komplikovano i dali smo sve od sebe. Bila je velika gužva na tako uskoj i brzoj stazi i morali smo da budemo skoncentrisani u svakom momentu. To nam je omogućilo da ostanemo veoma blizu Julian Briché. Veoma smo zadovoljni rezultatima trke i mislim da tabela sada izgleda zanimljivije nego ikad."

 

Alex Morgan, Wolf-Power Racing, 3. na drugoj trci 2016 SEAT Leon Eurocup: "Znali smo da moramo biti veoma brzi iako je dodatno otežalo situaciju probiti se sa 10. pol pozicije. U svakom slučaju znali smo da možemo da osvojimo drugo postolje ovde u Austriji. Sada možemo u  Nürburgring zadovoljni svojim rezultatima i osvojenim bodovima u šampionatu."

 

Marie Baus-Coppens, JSB Competition, 14. u drugoj trci 2016 SEAT Leon Eurocup, , 1. na 'Ladies Trophy': "Veoma dobro smo se borili sa veoma brzim vozačima na stazi koja nije tako lako savladiva. Sve u svemu ovo su bile dve veoma brze i napete trke u kojima smo uživali."

 


Jaime Puig, Director of SEAT Sport: "zaiste smo uživali u dve trke na Red Bull Ring proteklog vikenda. Kao i obično na SEAT Leon Eurocup, napetost, intenzitet i stalna promena poretka doprineli su atmosferi ovde u Ausrijskom Red Bull Ring-u. Red Bull Ring je veoma komplikovana staza i za sve vozače pretstavlja posebno iskustvo. Poredak je veoma zanimljiv pred Nürburgring sledećeg vikenda, kada očekujemo nova uzbuđenja na SEAT Leon Eurocup".