Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Savršen na dodir

Savršen na dodir - je kao pronalaženje savršenog osećaja

05.04.2016

" Ovaj materijal je mek . Osećaj je mnogo prijatniji nego ranije , " kaže Sara , koja je učestvovala na slepom testu dodira sa Raul Funes-om , inženjerom SEAT odeljenja. . Grupa stručnjaka u SEAT-u je posebno usmerena na usavršavanje materijala i percepciju unutrašnjih komponenti automobila .

Raul i njegov tim rade na percepciji čula u "Material World". Iako izgleda da su ovi zadaci subjektivni i neuhvatljivi, oni su zapravo sistematski i objektivan proces. "Mi radimo više od tri godine na modelu pre nego što on stigne u prodaju" rekao je Raul. Da bi se poboljšala objektivnost mi radimo više od 150 uzoraka za slepe testove. "Oči su vezane i time je isključeno čulo vida, tako se postiže puna koncentracija na osećaj dodira".

 

A zašto je ovo testiranje veoma bitno? Želimo da prenesemo autentičan kvalitet, čak i na dodir. "Koji god element da dodirnete on mora da prenese isti osećaj teksture". Rezultat našeg rada može se osetiti u svakom detalju u celom vozilu.

 

Osećaj se stalno razvija i prilagođava tehnologijama budućnosti. Današnji trend je potpuni nestanak dugmadi i prekidača i tranzicija na ekrane osetljive na dodir. Raul-ovo odeljenje dalje razvije i prilagođava ekrane osetljive na dodir prirodnim pokretima ljudi. Osim toga velika pažnja se poklanja dizajnu prostora za odlaganje pametnih telefona, tableta i laptopova. Cilj je stvaranje logičnog prostora za odlaganje i čuvanje, uz zadržavanje maksimalne funkcionalnosti.

 

"To je jedinstveni zadatak,  stvaranje savršenog osećaja  i veze između vozila i klijenta" kaže Raul. A kada nekome kaže sa time bavi profesionalno, redovno ga pitaju: " Da li ljudi stvarno obraćaju toliko pažnje na detalje?"