Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

SEAT Cupra

20 godina modela SEAT Cupra

04.06.2016

"Apsolutni automobil iz snova. Sebi govoriš - ja vozim model CUPRA." Ovako Haime Puig (Jaime Puig), direktor SEAT Sport-a, opisuje automobil koji ove godine slavi svoj 20-godišnji jubilej.

"Ovim automobilom visokih performansi, koje se istovremeno optimalno uklapa u svačiju svakodnevicu, ispunjavamo čežnje."

Aktuelan primer toga predstavlja SEAT Leon CUPRA 290 - pritiskom na dugme prilagođavate performanse Vašeg automobila prema svom raspoloženju i birate između režima CUPRA, sport, komfort ili individual. "Tehnologija koja je pre 20 godina, kada je prvi CUPRA model stigao na tržište, bila potpuno nezamusliva, odn. bila poznata samo iz video igrica, ističe Isidre Lopez (Isidre López), koji je odgovoran za kolekciju SEAT oldtajmera. On veruje da uspeh modela CUPRA leži u veštoj kombinaciji tehnologije i strasti naših inženjera i vozača. 

 Godina 1996. bila je godina rođenja modela Ibiza Cupra, nakon što je model Ibiza Kit Car osvojio Svetski šampionat u reliju. "Bio je to omaž pobedničkom automobilu ", kaže Isidre Lopez. SEAT je u poslednjih 20 godina konstruisao 15 verzija modela CUPRA. Svi sa istim karakteristikama: " Automobil vrhunskih performansi, pun sportskog karaktera i dobro opremljen za ultimativno zadovoljstvo u vožnji", potvrđuje Haime Puig. "Uspeli smo da konstruišemo automobil koji uspeva da čarolijom stvori osmeh na Vašem licu ", zaklučuje Isidre Lopez.


Modeli CUPRA ostvarili su izvanredne rezultate u poslednjih 20 godina. Na primer najbrža vremena na Nirburgringu (Nürburgring) u Nemačkoj. Oktobra 2014. SEAT Leon CUPRA sa paketom Performance oborio je rekord staze u vremenu od 7:58:44. Maja 2015. SEAT Leon ST Kombi CUPRA obišao je krug čak još brže. Haime Puig je dodao, "da sa rezultatima kao što su ovi, nije ni čudo što se najpre računalo na modele CUPRA pa tek onda na trkačka vozila".

Prvi model CUPRA je razvijen za mladu publiku. Sportski automobil vrhunskih performansi koji u svakoj situaciji snagom i upravljivošću može da reaguje poput sportskog vozila. Ovaj suštinski koncept neprestano je razvijan i poboljšavan tokom dve decenije koje su sledile. "Time budućnost modela CUPRA izgleda snažnije nego ikada i puna je iznenađenja. Uvek sa težnjom da na usne naših kupaca magijom stvorimo osmeh kada su za volanom ", zaključuje Isidre Lopez.