Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Aktuelno

Doživite automobil kroz svih pet čula - Ljubav na prvi pogled

01.21.2016

Martorell 21/01/2016 . - Iako Pantone skala  već ima na hiljade boja , SEAT ima Color & Trim tim koji se fokusira isključivo na stvaranje novih nijansi boja koje će krasiti automobile u budućnosti . Tim se najviše oslanja na svoje čulo vida, jer moraju da obezbede da će boje koje stvaraju, čvrsto ubediti buduće kupce u odlučivanju o kupovini .

" Naš rad počinje tri godine pre nego što je automobil proizveden u određenom spektru boja. Prvo ćemo istražiti  trendove koji će imati uticaj u budućnosti, a onda ćemo probati različite formulacije i obaviti testove da bismo odlučili na koji opseg boja treba da se fokusiramo " objašnjava Hordi Font koji je zadužen za odeljenje  Color & Trim.

To je dug proces i ništa nije prepušteno slučaju . Odeljenje priprema više od 100 formulacije ranije da odluči da li je boja pogodna za proizvodnju. Testiranje na automobilu počinje nakon nekoliko meseci rada : " koristimo više od 1.000 litara boje da bismo videli rezultate boje na automobilu , nakon čega sledi testiranje refleksije na suncu , kao u senci " . Svaki automobil  ima sedam slojeva boje koji obezbeđuju ujednačenu završnicu i otpornost na različite  vremenske uslove. 

Kada se govori o budućim trendovima Font ističe da " sada su (spot) boje u širokoj upotrebi , ali trendovi ukazuju da će automobili u budućnosti imati više sofisticiranih nijansi , sa više efekata boja . To je mesto gde idemo sada ", kaže on .

Color & trim tim jaku povezanost  sa čulom vida : " Mi vršimo svoj rad u domenu čula jer mi dizajniramo emocije. Istina je da već postoje boje , ali mi im dajemo i jedinstvenu ličnost " , dodaje Font o profesiji čiji je cilj da zavede na prvi pogled.