Lagan, okretan i zabavan

Novi SEAT eXS KickScooter

15.11.2018

Gradovi i dalje rastu, postizanje efiksne mobilnosti je postao glavni izazov za institucije i proizvođače automobila.

Saobraćajni zastoji, nedostatak parking prostora i delovi grada sa smanjenjem emisije gasova su samo od neki od dnevnih izazova sa kojima se vozači susreću svakodnevno. Ako na to dodamo i smanjenje broja onih ispod 30 godina koji žele da kupe automobil za 20% , jasno je da transport mora da se menja.

Električni eXS KickScooter će biti predstavljen od 13. do 15. novembra na Smart City Expo Svetskom Kongresu.

Novi SEAT eXS powered by Segway je perfektna mokromobilna solucija za korisnike koji žele da se kreću gradom na efikasan i oodrživ način. SEAT eXS će se prvi put pojaviti na Smart City Expo Svetskom Kongresu koji se održava u Barseloni od 13. do 15. Novembra gde će zainteresovani moći i da ga isprobaju.

SEAT, je posvećen električnoj urbanoj mobilnosti

Kao deo Easy Mobility strategije, zadatak marke je da izgradi i predstavi nova rešenja tržištu u okviru urbane mobilnosti. Ambicija SEAT eXS prolazi kroz nekoliko evolutivnih faza među kojima bi i verzija sportskog CUPRA brenda mogla da se pojavi u budućnosti.

"Želimo da SEAT bude reper u mikromobilnosti. U skladu sa tim želimo da svako ko živi u urbanoj sredini bude upoznat sa mogućnostima koje nudi SEAT za eknomično, održivo i efikasno kretanje gradom". rekao je SEAT Product Marketing direktor Lucas Casasnovas.

SEAT i  Segway - lideri urbane mobilnosti

SEAT je postigao strateški dogovor sa kompanijm Segway, jednom od vodećih kompanija za individualnu električnu mobilnost. Segway je postao sinonim ponude bezbedne i ekološke električne mikromobilnosti na tržištu. Visoka tehnologija, efikasnost i održivost njihovih proizvoda su ključni faktori za ovo partnerstvo. Nakon akvizicije transportne robotike (start-up) Ninebot u 2015, Segway je predstavio nekoliko mikro mobilnih solucija na tržištu.

Ovim potezom, novi SEAT eXS je dizajniran ekskluzivno od strane SEAT-a za svoje korisnike, a odlikuje ga Segway-eva vodeća tehnologija koja se našla u platformi ES2 modela.

eXS će se naći u prodaji u Novembru

Ovo vozilo omogućava korisnicima da pokriju bilo koju preostalu udaljenost na putovanju, pri tom čak i nedostupnu automobilima. Zahvaljujući svojim velikim 8 inčnim točkovima lako se vozi a prednja i zadnja suspenzija obezbeđuju jednostavno upravljanje. Baterija zajedno sa motorom omogućava kretanje do 25 km/h.

eXS je takođe opremljen prednjim i zadnjim LED svetlom i LCD ekranom, "cruise control"-om i zaštitom od krađe. Dodatna baterija može da poveća domet koji u tom slučaju iznosi 45km, u zavisnosti od uslova.