Urbana mobilnost

Svetska premijera za SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickScooter 65

16.06.2020
  • SEAT MÓ eScooter 125 oličenje je želje marke za zadovoljavanjem potreba mobilnosti sutrašnjice u obliku potpuno električnog skutera koji urbanu vožnju čini jednostavnijom
  • Model eScooter 125 opremljen je motorom snage 9 kW i baterijom snage 5,6 kWh i obezbeđuje domet do 125 km i korisne urbane performanse
  • SEAT MÓ eKickScooter 65 kao zadnje prevozno sredstvo do odredišta čini urbanu mobilnost jednostavnijom i praktičnijom

Barselona/Beograd, 16. jun 2020. godine - Urbana mobilnost se menja, a marka SEAT želi da ponudi rešenja koja se prilagođavaju gradovima i njihovim stanovnicima. Svetskom premijerom serijske proizvodnje modela SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickScooter 65 marka SEAT jača svoju predanost urbanoj mobilnosti. 

Ova vozila nude vrlo različite pristupe mobilnosti,  i promenu načina na koji se krećemo urbanom džunglom današnjice. Ti su različiti pristupi potrebni u savremenom svetu u kojem automobili ponekad nisu u skladu sa životnim stilovima ljudi.

SEAT MÓ eScooter 125, prvi potpuno električni skuter marke, čini vožnju ulicama mesta i gradova jednostavnijom i praktičnijom i ruši stereotipe koji su povezani sa tradicionalnim motociklima. Njegov napredni električni pogonski sistem bolje pristaje svetu koji se neprestano razvija i odmiče od uobičajenog.

I dok je marka SEAT i dalje predana proizvodnji vozila, SEAT MÓ eKickScooter 65 pruža nove prilike reagujući na neke od glavnih trendova mobilnosti sutrašnjice: kolaborativnu i deljenu ekonomiju. Privatni korisnici takođe će doći na svoje sa ovim novim modelom SEAT MÓ eKickScooter 65, baš kao i sa postojećim već uspešnim modelom SEAT MÓ eKickScooter 25 ( pre poznat kao SEAT EXS KickScooter).

SEAT MÓ eScooter 125: predviđen za ličnu upotrebu

Svetska premijera modela SEAT MÓ eScooter 125 dokaz je hrabrosti i posvećenosti marke na ispunjavanje raznih potreba kupaca dok oni pokušavaju da savladaju vožnju urbanim ulicama. Ispod njegovog savremenog, kompaktnog dizajna krije se vozilo dizajnirano za ispunjavanje potreba pristupačnog i praktičnog načina prevoza.

Njegov izgled je upotpunjen ponudom boja: SEAT MÓ eScooter 125 biće dostupan u tri ekskluzivne mat boje: Daring crvenoj, Dark Aluminium i Oxygen beloj.

U njegov zadnji točak integrisan je električni motor snage 9 kW (najveća snaga) - ekvivalentno motociklu sa 125 cc - koji proizvodi obrtni moment od 240 Nm i ovom elegantnom, gradskom električnom skuteru obezbeđuje najveću brzinu do 95 km/h, što je još važnije, ubrzanje od 0 do 50 km/h za svega 3,9 sekundi. Idealno za gradski promet.

SEAT MÓ eScooter 125 nudi dinamičnost koja ga čini jedinstvenim na tržištu celim nizom modusa vožnje: City, Sport i Eco i stepenom za vožnju unazad kako bi se manevrisanje učinilo jednostavnijim. SEAT MÓ eScooter 125 ima raspon do 125 km sa jednim punjenjem paketa litijum-jonskih baterija snage 5,6 kWh, što znači da će, zavisno od uobičajenih nivoa upotrebe, privatni korisnici u pravilu morati da pune vozilo samo jedanom nedeljno. A koncept punjenja čini SEAT MÓ eScooter 125 još praktičnijim.

Baterija može da se puni kada se još nalazi u vozilu putem stanica za punjenje, ali može i da se izvadi i priključi na kućnu utičnicu. Taj sistemčini model SEAT MÓ eScooter 125 još praktičnijim za flotne kupce jer mogu jednostavno da menjaju baterije kako bi vozilo moglo da ostane na putu uz najmanje moguće trajanje prekida rada.

Pri tome praktičnost nije ograničena samo na performanse i trajanje punjenja. SEAT MÓ eScooter 125 takođe nudi prostor za spremanje za do dve kacige u pretincu ispod sedišta ili kombinaciju kacige i drugih predmeta.

A u svetu koji je još digitalniji i povezaniji, SEAT MÓ eScooter 125 korisnicima omogućava lociranje vozila putem aplikacije za smartphone, čime se korisniku pružaju podaci o položaju i ažuriranja statusa. Na kraju, SEAT MÓ eScooter 125 takođe će imati 2 USB priključka kako baterija vašeg mobilnog telefona nikad ne bi bila prazna.

 

Deljenje skutera

Uz model SEAT MÓ eScooter 125 predviđen za privatne korisnike marka SEAT MÓ takođe će nuditi posebnu verziju za preduzeća za deljenje prevoza. Verzija za deljenje baziraće se na ključnim atributima verzije za privatne korisnike, dok će neki njeni elementi biti dizajnirani za deljenu mobilnost: montirana kutija za smeštanje kaciga, držač za telefon i stepen za vožnju unazad radi olakšavanja manevrisanja. Verzija za deljenje biće dostupna u ekskluzivnoj Dark Aluminium mat boji sa specifičnim detaljima.

SEAT MÓ eKickScooter 65

Potražnja za mobilnošću kao zadnjim prevoznim sredstvom do odredišta (eng. Last -mile) doživljava snažan rast dok gradovi postaju prenaseljeni, a ulicama je sve teže voziti. Predstavljanje modela SEAT MÓ eKickScooter 65 temelji se na želji marke SEAT za ponudom rešenja za sve korisnike.

Prednja i stražnja svetla, stop svetlo , bočni/stražnji reflektor povećavaju vidljivost, dok prednja kočnica i zadnja električna kočnica poboljšavaju bezbednost. SEAT MÓ eKickScooter 65 biće dostupan u ekskluzivnoj Daring crvenoj mat boji.

SEAT MÓ eKickScooter 65 doprinosi očuvanju mobilnosti ljudi. Dizajn specifičan za flotnu upotrebu obuhvata povećanja dometa na 65 km zbog većeg paketa baterija snage 551 Wh, komfor je naglašen pneumatskim točkovima, a u zadnje točkove integrisana je električna kočnica. SEAT MÓ eKickScooter 65 jedan je od najrobusnijih modela eKickScooter na tržištu, dizajniran i razvijen za dugovečnost. Kako bi se ispunili propisi koji važe na određenim tržištima, pogotovo u Nemačkoj - jednoj od najstrožih država kada je reč o propisima za modele eKickScooter - SEAT MÓ eKickScooter 65 imaće ograničenu najveću brzinu od 20 km/h.

SEAT MÓ eKickScooter 65 nudi nazivnu snagu od 350 W, što je dovoljno energije za savladavanje uspona sa nagibom do 20 stupnjeva.

Kako bi se ponudila još veća svestranost, SEAT MÓ eKickScooter 65 omogućiće korisnicima odabir između tri modusa vožnje - Eco, Drive i Sport.

Dok se modeli mobilnosti nastavljaju menjati i unapređivati, marka SEAT predana je ponudi vozila koja ljudima omogućavaju da ostanu u pokretu, a SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickScooter 65 pružaju način prevoza koji je našim gradovima i urbanim područjima itekako potreban.