Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi
Originalni djelovi

ADBLUE®

 AdBlue®1 je netoksičan, nezapaljiv, bez mirisa i biorazgradiv agens koji pomaže korišćenje automobila čistije i efikasnije, što znači niži nivo štetnih izduvnih gasova kao što su azot-oksida (NOk).

 AdBlue® radi sa sistemom za prečišćavanje pod nazivom "Selektivni Katalizator za smanjenje '(SCR), koji pretvara azotni oksid u manje štetni azot i vodu. Prozveden je miješanjem jedinjenja izrađenih od amonijaka i CO2 u dejonizovanoj vodi.

 AdBlue® tečnosti se ne miješa sa gorivom u vozilu, već se nalazi u posebnom rezervoaru, a zatim se upumpava u motor, gde se ubrizgava u izduvne gasove.  U kombinaciji sa katalizatorom, AdBlue® sagorijevanjem pretvara 90% NOx u bezopasni azot i vodu.


 Od septembra 2015. godine sva nova vozila u EU moraju da ispune standarde emisije Euro 6 (6 EU); Stoga nova dizel vozila posjeduju sistem ubrizgavanja AdBlue®.

 Potrošnja će zavisiti od stila vožnje, vrste puta, uslova na putu i rada motora, tako da dopunjavanje AdBlue® može biti potrebno između intervalnih servisa.

Informacioni sistem će prikazati upozorenje kada fluid ponestaje u tri intervala. Upozorenje će početi na 2400 km, opet na 1000 km i na kraju kada se vozilo ne može pokrenuti zbog nedostatka AdBlue® u rezervoaru.

 Preporučujemo da svoj rezervoar AdBlue® bude dopunjenen od strane profesionalaca. Ovlašćeni centri SEAT garantuju posedovanje AdBlue® na lageru i adekvatno su obučeni i opremljeni za ponovno punjenje svog rezervoara. AdBlue® je deo portfolija SEAT originalnih djelova.

Da biste saznali više o AdBlue®, obratite se Vašem SEAT dileru.

¹AdBlue® je registrovana robna marka kompanije njemačke automobilske industrije (VDA)

Preuzmite brošuru PDF