NEFZ i WLTP.

Novi test obezbjeđuje modifikovani ciklus vožnje i strože specifikacije testova, uključujući duži period mjerenja i veću maksimalnu brzinu.  

Pregled inovacija: Od hladnog starta, na dinamometru šasije se mjere četiri opsega brzine: do 60, do 80, do 100 i preko 130 km / h. U ovim fazama se uvijek ubrzava i usporava. Najveća brzina je tako 10 km / h veća od NEDC. Pored toga, prosječna brzina od oko 47 km / h je takođe značajno veća (ranije oko 33 km / h). Ispitna komora ima temperaturu od 23 ° C, sa NEDC je ranije bila 20-30 ° C. Cjelokupni WLTP ciklus vožnje traje oko 30 minuta, dok NEDC traje samo 20 minuta. Dužina staze se više nego udvostručila na 23, umesto na 11 kilometara. Za razliku od NEDC-a, uzimaju se u obzir pojedinačni dodaci za WLTP za težinu, aerodinamiku i zahtjeve električnog sistema vozila (trenutna struja). Opcionalni dodaci koji troše više energije, kao što je klima uređaj ili grijanje sedišta, ostaju isključeni tokom procedure testiranja.

Zatvori
Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. Cookies) za bolje korisničko iskustvo. Koristeći našu web stranicu, slažete se sa korišćenjem kolačića.
Prihvatite i nastavite